PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix el forfet de país

Pal Arinsal s’integra a Grandvalira Resorts, que passa a tenir més de 300 quilòmetres de pistes

Per El Periòdic

Mas, Molné, Camp, Viladomat, Cornella i Mortés, en un moment de la seva compareixença.
Mas, Molné, Camp, Viladomat, Cornella i Mortés, en un moment de la seva compareixença. | Grandvalira

L’estació de Pal Arinsal s’integra a Grandvalira Resorts de cara a la temporada vinent. Així ho han anunciat els representants de les societats explotadores dels diferents dominis del país en una roda de premsa conjunta, on han exposat que aquesta acció suposa que tots els forfets de l’estació de Grandvalira (inclòs el passi de temporada) seran vàlids tant a Pal Arinsal com a Ordino Arcalís, que es va integrar a Grandvalira Resorts l’any 2018. A la vegada, han posat en relleu que aquesta aliança unifica l’oferta d’Andorra com a país de neu i d’activitats d’oci a la muntanya els 365 dies de l’any, sumant 303 quilòmetres de pistes per a la pràctica dels esports d’hivern i situant-se entre les primeres destinacions europees pel que fa al volum de superfície esquiable.

Tal com ha indicat el president del consell d’administració de Grandvalira i cònsol major de Canillo, Francesc Camp, l’acord signat estableix «les bases del futur de la neu a Andorra», afegint que «és un sector cada cop més competitiu a escala internacional, i després de la pandèmia, encara s’ha tornat més agressiu», pel fet que «molts dominis esquiables d’Europa estan invertint a renovar les seves instal·lacions per ser més atractius». 

I és que, tal com han apuntat, l’acció permet a Andorra apostar per reforçar la seva presència en el món de la neu amb la materialització d’un projecte de país que fa anys que es persegueix. «L’acord culmina un esforç d’integració de les societats que gestionen els dominis esquiables del país que es va iniciar l’any 2003 amb la creació de Nevasa i que va continuar l’any 2018 amb la integració d’Ordino Arcalís a Grandvalira, naixent així Grandvalira Resorts, al que ara s’uneix l’estació massanenca», ha detallat el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat. De fet, per part d’Ordino Arcalís, el cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, ha declarat que «la integració d’Ordino Arcalís el 2018 ha estat un punt d’inflexió per tal que avui puguem estar aquí», a la vegada que ha reconegut que «estem encantats de formar part d’aquest projecte».

L’oferta que es podrà gaudir amb el forfet de temporada de Grandvalira suposa un «nou impuls», segons la cònsol major de la Massana, Olga Molné, que ha destacat l’aposta de l’estació massanenca a la pràctica de la bicicleta de muntanya, amb les instal·lacions del Mountain Park i el Bike Park de Pal Arinsal, les quals suposen «una estratègia de desestacionalització iniciada ja fa anys a Pal Arinsal». En una línia similar, el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, s'ha mostrat convençut que l’acord «ens permetrà ser més forts a l’hora d’afrontar els reptes en l’àmbit de la sostenibilitat i el canvi climàtic del sector», i que en definitiva, «enfortirà l’economia del país».

En darrera instància, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, s'ha mostrat satisfeta perquè l’entesa s’hagi realitzat «amb consens i amb una visió àmplia de país, perquè Andorra continuï sent un referent en el món de l’esquí en l’àmbit internacional» i ha afegit que «m’alegra especialment que el model de gestió publicoprivada sigui la fórmula escollida». I per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot, també present a l’acte, ha celebrat l’acord assegurant que «és una de les millors notícies que turísticament i de país hem tingut en els últims temps», incidint que «que a partir d’ara totes les societats explotadores dels camps de neu tinguin una estratègia conjunta reforça enormement la posició d’Andorra com a destinació de neu».

Grandvalira Resorts definirà en pròximament tot el que té a veure amb producte, preu i marca. A la vegada, Pal Arinsal aprofitarà les sinergies per millorar aspectes tecnològics, de comunicació i de venda. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT