PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comerços no assoleixen les expectatives previstes amb la BTT

Els hotels del grup Hotansa a la Massana freguen el 100% d’ocupació durant els tres dies

Per Anna Casanova

Una imatge del públic durant l’esdeveniment de la Copa del Món de BTT.
Una imatge del públic durant l’esdeveniment de la Copa del Món de BTT. | Vallnord-Pal Arinsal

Els comerços de la parròquia de la Massana no han complert amb les expectatives que tenien per al cap de setmana, amb motiu de la celebració de la Copa del Món de BTT. En aquest sentit, el responsable d’una botiga d’esports va assegurar que «és cert que s’ha incrementat la compra, però menys del que havíem planejat», i també va explicar que, principalment, el negoci s’ha concentrat a la zona d’Arinsal. El perfil de client que ha visitat les botigues és amant de l’esport i rider. «Hem venut calçat, gorres, molts accessoris de muntanya i també detalls de record d’Andorra, com per exemple samarretes d’Arinsal amb l’escut», va asserir una venedora del poble. Paral·lelament, un venedor d’una altra botiga d’esports va explicar que «el que més s’ha sol·licitat és material relacionat amb el ciclisme». El lloguer de bicicletes «s’ha mantingut estable», segons va afirmar el responsable d’una botiga de material d’aquest esport. Altrament, els dies amb més afluència han estat el divendres i el dissabte i, en aquesta línia, la propietària d’un establiment de la part alta de la parròquia va assenyalar que «el diumenge ja no hi havia ningú a Arinsal». No obstant això, la cònsol major de la Massana, Olga Molné va posar en valor que «tota la parròquia s’ha vist implicada en l’esdeveniment, amb restaurants plens i hotels al màxim d’aforament».

Pel que fa a la restauració, la propietària d’un snack-bar de la Massana va explicar que «hem tingut més clients, tot i això, no s’han superat les previsions i, en general, crec que els restaurants hem treballat menys que els hotels». Així doncs, i en referència a les dades d’ocupació del grup Hotansa a la Massana, aquestes mostren que s'ha fregat el 100% en tots els establiments en els tres dies del campionat. A més, amb relació als visitants que van desplaçar-se fins a Vallnord-Pal Arinsal durant els tres dies, la cònsol major de la corporació va anunciar que «a falta que tinguem les xifres oficials, ja podem afirmar que més de 50.000 persones han passat per les instal·lacions per veure la cursa». Amb tot, l’Andorra Recerca + Innovació també està elaborant una anàlisi de les telecomunicacions dels usuaris assistents a l’esdeveniment per completar aquestes dades. Sobre les primeres sensacions, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va apuntar que «hem superat totes les expectatives i hem aconseguit l’afluència més alta en una prova de la Copa del Món disputada aquí». A més, i a propòsit de la mobilitat, el director general va reconèixer que «hi ha hagut moments puntuals de col·lapse», ja que es van arribar a generar cues a la frontera amb Espanya a la sortida del diumenge. Tanmateix, Marticella va puntualitzar que «en 45 minuts ja havíem pogut superar la situació».

Finalment, Arinsal espera la competició de l’Skyrace Comapedrosa, que se celebrarà a finals de mes, per tornar a situar-se en un bon punt pel que fa al turisme. Per ara, els comerços remarquen que el mes d’agost serà el més intens pel que fa a les vendes, i es concentrarà, principalment, des del dia 1 fins el 20. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT