PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pont tibetà rep 10.000 visitants en la primera quinzena de juliol

El Comú de Canillo inaugura la instal·lació amb la representació d’un singular espectacle

Per El Periòdic

Xavier Espot i Francesc Camp, al costat de mossèn Ramon de Canillo, ahir al pont tibetà.
Xavier Espot i Francesc Camp, al costat de mossèn Ramon de Canillo, ahir al pont tibetà. | SFGA/JAViladot

Les visites al nou atractiu turístic d’Andorra evolucionen a bon ritme en els primers dies de posada en marxa. L’afluència al pont tibetà de Canillo durant el transcurs d’aquest mes de juliol ha estat de 10.000 usuaris. Ho va explicar el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, durant la inauguració oficial de la passarel·la de la vall del Riu que es va celebrar ahir, i que va comptar amb la presència d’autoritats i de ciutadans de la parròquia, aprofitant el dilluns de festa major de Canillo. 

Per fer memorable aquesta cita tan assenyalada, la corporació comunal va organitzar un singular espectacle que va comptar amb l’actuació d’un funambulista que caminant descalç va resseguir una corda tensada instal·lada d’extrem a extrem de la vall i situada de forma paral·lela a la longitud del pont. A l’exhibició hi van intervenir tres especialistes que van desplegar banderes andorranes baixant amb ràpel des de la mateixa passarel·la. També desafiant la gravetat, hi van participar unes ballarines que van interpretar danses amb teles des de la plataforma adjacent al pont.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va destacar que entre les motivacions per a dur a terme l’obra hi ha la cerca d’una oferta variada a l’estiu aconseguint un atractiu turístic referent. En aquest sentit, va insistir en el fet que la infraestructura havia de tenir un mínim impacte sobre el medi ambient. «L’impacte ha estat neutre en el moviment de terres, s’hi ha revegetat algunes petites zones i s’ha generat un hàbitat adequat per preservar les salamandres», va assenyalar. En aquesta línia, el cap de Govern, Xavier Espot, va valorar positivament el fet d’incorporar «pols d’atracció temporals més enllà de l’hivern que fomentin el turisme sostenible i respectuós amb el nostre entorn».

PUBLICITAT
PUBLICITAT