PUBLICITAT

La festa major d’Escaldes recupera la «normalitat»

S’ha apostat molt per DJ i artistes del país a banda d’Els Catarres

Per El Periòdic

Valentí Closa, Joaquim Dolsa i Jaume Ambor durant la presentació de la festa major.  .
Valentí Closa, Joaquim Dolsa i Jaume Ambor durant la presentació de la festa major. . | ANA/M.F.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, va celebrar ahir el retorn de la festa major d’Escaldes-Engordany. «Aquesta és la primera festa major amb normalitat dins un mandat accidentat», va expressar satisfet. Enguany la festa se celebra sense restriccions i recuperant «tots els actes», amb un programa «ambiciós». La celebració s’allarga un dia més i al plat fort del concert d’Els Catarres s’afegeixen algunes novetats com un tast de vins. El tret de sortida serà el dia 22 i el colofó, el 26. 


D’aquesta manera, després «d’uns anys de pandèmia durs» la voluntat de la Unió Proturisme és recuperar els actes més tradicionals i afegir-hi novetats. El punt de partida serà el divendres 22 amb la gran trabucada i la cercavila. A les 19.00 hores, s’inaugura el mercat al passeig de l’Arnaldeta de Caboet així com els fooodtrucks del carrer dels Veedors. Al mateix temps tindrà lloc una de les novetats d’aquest any, el tast de vins al parc de la Mola. Al vespre se celebrarà la tradicional hamburguesada i a la nit tindrà lloc l’actuació de DJ Montalvo. 


L’endemà la festa arrencarà amb una altra de les novetats del programa d’enguany, el torneig de pàdel familiar. Durant la tarda, els més petits podran gaudir dels inflables, de la festa de l’escuma i dels personatges de Disney als Veedors. Al mateix temps, tindrà lloc l’exhibició de taekwondo a la plaça Coprínceps. A les 23.00 hores arribarà la música amb Los 40Classic On the road, amb Josep Bartomeus i Edu Naranjo al pàrquing dels Veedors.


Diumenge 24, la festa arrencarà amb propostes esportives com el torneig de pàdel i la sessió de ioga al parc de la Mola. Al migdia s’oferirà zumba també al parc de la Mola. A les 17.00 hores, es podrà gaudir de Ràdio Festa Major i també dels inflables, i seguidament, se celebrarà la festa holi per als més petits. A les 19.00 hores tindrà lloc el ball de tarda amb Xarop de nit. El ball de nit serà a les 22.30 hores amb Xarop de nit i a les 23.00 hores vindrà el torn de Va parir tour, una proposta amb «molta marxa» tal com va comentar el president de la Unió Proturisme, Jaume Ambor.


Dilluns, dia de Sant Jaume, la jornada començarà a les 09.00 hores amb la missa en honor al patró de la parròquia. Al migidia tindrà lloc el Dia del Turista, a la plaça Coprínceps. A les 17.00 hores, els infants podran tornar a gaudir dels inflables i a les 18.00 hores hi haurà ball de tarda amb Swing latino. A les 20.00 hores, al Parc de la Mola, serà el torn de les havaneres amb Cavall Bernat i es podrà tornar a gaudir de rom cremat. El programa recupera enguany el partit de futbol entre solters i casats. A les 21.30 hores tindrà lloc l’actuació de Soulstorm; a les 22.30 hores el ball de nit amb Swing latino i a les 23.00 hores, Rumband. A les 00.30 hores de la matinada clouran la festa Escaltech amb DJs: Cherman, Astor, Levinstein i Mupe. 


El darrer dia de festa major arrencarà amb la missa de Santa Anna i tot seguit el tradicional ball de la patrona amb la Cobla Ciutat de Manresa. A les 13.30 hores tindrà lloc l’aperitiu, a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir. A la tarda, l’orquestra Maravella actuarà al Prat del Roure per oferir el ball de tarda i s’oferirà  un nou tast de vins. A les 20.30 hores actuaran Pas & Fals i a les 22.30 tindrà lloc el castell de focs, tot i que dependrà del risc d’incendi. A les 23.00 hores l’orquestra Maravella oferirà el ball de nit i Els Catarres posaran el punt final a la festa d’aquest any. 


Ambor va comentar les dificultats que han tingut per contractar els artistes, ja que els caixets «han pujat molt». Així, van apostar molt per DJ i artistes del país a banda d’Els Catarres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT