La sub-16 s’alça campiona de l’Europeu dels Petits Estats

La selecció sub-16 celebra el títol de campions.
La selecció sub-16 celebra el títol de campions. | FIBA

La selecció nacional sub16 masculina de bàsquet es va proclamar campiona de l'Europeu dels Petits Estats, després de desfer-se d'Armènia en la final per 65-84.

L'equip, entrenat per José Rodríguez va basar el seu triomf en un espectacular quart període, que va arrencar amb ambdós equips en 52 punts, i va finalitzar amb un espectacular +19 per als andorrans. I és que la defensa va ser una de les claus, ja que Armènia va trigar gairebé dos minuts en anotar els dos primers punts, i en tot el quart només en va sumar 13.

Per la seva part, Andorra en va anotar 32, gràcies a l'encert des de la zona de tres punts, i que va provocar que abans d'acabar els cinc primers minuts de joc, ja hagués anotat 20 punts.

Entre els jugadors més destacats de la tricolor va haver-hi Joan Aguilar i Cerni Viñas, que van liderar l'equip en la faceta anotadora amb 17 i 19 punts respectivament. El mateix Aguilar, millor jugador del partit amb +25 de valoració i 14 rebots, i David Gonzàlez (14 i 10) van firmar un doble doble cada un respectivament.

Espectacular campionat el que han fet els de Rodríguez a Prizren, on només van conèixer la victòria i es van emportar el títol de campions merescudament.