PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pla establert

Els esquiadors de fons de la FAE comencen la seva preparació de cara a la nova temporada 2022-2023

Per El Periòdic

Els esquiadors i tècnics de la secció de fons de la FAE, ahir durant la presentació.
Els esquiadors i tècnics de la secció de fons de la FAE, ahir durant la presentació. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir l’estructura de la seva secció de fons, juntament amb la planificació de la pretemporada 2022-2023 i el full de ruta que seguiran els corredors sèniors, amb Irineu Esteve i Carola Vila al capdavant, i els més joves, amb el protagonisme centrat en Gina del Rio i Quim Grioche.


Com a gran novetat, la FAE incorporarà a partir del pròxim novembre el tècnic i medallista olímpic italià, Cristian Zorzi. «Després de les sortides de la temporada passada necessitàvem un nou membre del cos tècnic, i pensem que l’arribada de Zorzi serà molt bona per a l’equip, tant pel que pot aportar com a entrenador, que ha estat cinc anys amb la federació italiana, com per la seva trajectòria esportiva i pels contactes que té amb les marques de materials», va explicar el responsable de la secció, Joan Erola. En la mateixa línia, Erola va detallar que Zorzi, pel que fa a Esteve, «el pot ajudar a guanyar explosivitat i velocitat, ja que com a esportista era una especialista en aquest àmbit», mentre que, per altra banda, «tenim una jove, Gina [del Rio], que funciona molt bé en aquestes distàncies i que segur que en els entrenaments conjunts d’equip podrà aprendre molt d’ell».

 

El calendari

 

Pel que fa al calendari, el canvi més rellevant el tindrà Carola Vila. Segons va exposar Erola, «hem pensat que per tal de recuperar sensacions, arrencarem la temporada fent curses de Copa d’Europa, i quan estigui preparada farem el salt a proves de la Copa del Món». L’esquiadora sènior va compartir aquesta decisió i va defensar l’aposta de la FAE, ja que «la temporada passada va ser dura, perquè per anar als Jocs Olímpics calia fer punts de Copa del Món, i és una competició que quan estàs bé, competeixes, però quan tens un mal dia et cauen molts minuts. Ara fem un pas endarrere per tal de fer-ne dos endavant», va dir Vila. 


Esteve, d’altra banda, ha deixat enrere les males sensacions amb les quals va donar per finalitzada la passada temporada i es marca nous repte. La punta de llança de l’esquí andorrà vol fer una passa endavant i prémer l’accelerador, augmentant les possibilitats de mantenir-se entre un top10 o top15 en la Copa del Món. «Em marco com a objectius estar bé i ser regular al Campionat del Món de Planica (Eslovènia) i el Tour Ski, que sempre és una prova que se’m dona molt bé», va declarar Esteve. Finalment, en l’apartat dels joves, Erola va confirmar que tant Gina del Rio com Quim Grioche faran proves dins del calendari de la Copa d’Europa.

 

La preparació

 

Vila i Esteve, que ja han començat la seva preparació a Font Romeu, faran un primer estatge lluny del Principat, a Noruega, juntament amb la selecció francesa que durarà 15 dies i iniciarà el pròxim 24 de juliol. Sobre el fet de tocar neu, Erola va fixar el setembre com a data, a principis. No obstant això, l’estat de les glaceres i les temperatures condicionarà la preparació dels andorrans en aquest context.


Pel que fa als joves, s’espera que puguin participar en el campus FIS que es realitzarà a Lillehammer (Noruega). Erola també es va mostrar crític amb els canvis fets per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), que ha equiparat les distàncies en competició entre les categories masculines i femenines. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT