PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detinguda per entrar de manera il·lícita a casa de l'exparella, robar-li el mòbil i provocar una baralla al carrer

La Policia efectua 28 detencions al llarg de la setmana passada

Per El Periòdic

L'edifici de la Policia.
L'edifici de la Policia. | Arxiu ANA

La Policia va detenir el dimecres de la setmana passada a Andorra la Vella a una dona resident de 41 anys per un presumpte delicte contra el patrimoni. Segons es desprèn del balanç policial de la darrera setmana, la dona va accedir de manera il·lícita al domicili de la seva exparella amb l'objectiu de sostreure el seu telèfon mòbil. Posteriorment, es va trobar l'home pel carrer acompanyat de la seva actual parella i es va iniciar una discussió entre les dues dones que va acabar amb la sostracció d'unes ulleres de sol per part de la detinguda. Els agredits van requerir els serveis dels agents facilitant una descripció de l'agressora i del seu vehicle, fet que va permetre a la Policia detenir-la minuts més tard.

Aquesta és una de les 28 detencions que el Cos de Policia ha fet durant la darrera setmana (de l'11 al 17 de juliol). En concret, les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (4), contra el patrimoni (5), contra la seguretat del trànsit (9) i per altres delictes (10).

D'altra banda, també cal destacar la detenció aquest diumenge de dos homes no residents de 23 i 33 anys en un hotel de la capital després de ser enxampats amb diverses targetes de crèdit amb diferents identitats. Els fets es van donar a conèixer després que una dona enviés un correu electrònic a l'establiment hoteler queixant-se del cobrament de 1.400 euros sense que mai hi hagués estat allotjada. En arribar els agents al lloc dels fets, van constatar com dos clients allotjats en una habitació havien fet la reserva prèvia amb la identitat de la dona per l'import que ella denunciava. Va ser en aquell moment quan es van trobar les targetes de crèdit amb identitats d'altres persones que els detinguts van anar utilitzant també en diferents locals de restauració de la capital.

Continuant amb els delictes contra el patrimoni, en el balanç policial també es detalla la detenció d'una dona resident de 24 anys mentre intentava robar una bicicleta en plena matinada a Andorra la Vella. Un veí de la zona va alertar a la Policia que la dona havia desmuntat la roda davantera de la bici i estava intentant trencar el cadenat per sostreure el vehicle valorat en més de 1.000 euros. En arribar al lloc dels fets, els agents van constatar la denúncia del veí i van procedir a la detenció de la jove.

En relació amb els delictes contra la seguretat pública, un jove resident de 19 anys va ser detingut dijous a les 21.30 hores a la frontera del riu Runer quan intentava accedir al Principat amb dues porcions d'haixix d'un pes total de 190,8 grams en el seu vehicle particular. Al llarg de la setmana, també s'ha detingut un home resident de 21 anys amb possessió de 0,4 grams de cocaïna; a un home resident de 27 anys amb 0,6 grams de cocaïna, i a un darrer jove de 20 anys amb 0,7 grams d'aquesta mateixa droga.

Quant a les detencions relatives a altres delictes, el Cos de Policia va detenir dijous al Pas de la Casa a dos homes no residents de 43 i 50 anys per desobeir una ordre d'expulsió administrativa del país per un període de 3 anys. En aquest sentit, un home no resident de 23 anys també va ser controlat després de ser enxampat per Andorra amb una altra ordre d'expulsió de 3 anys.

Finalment, pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit, destaca la detenció divendres d'un home resident de 32 anys que conduïa prop de la 1 de la matinada per la xarxa viària amb una taxa d'alcoholèmia de 2,07 g/l. La detenció es va poder dur a terme gràcies a un control rutinari dels agents. Tanmateix, un home resident de 30 anys va ser detingut dimarts a les 3.17 hores amb una taxa d'1,70 g/l.

PUBLICITAT
PUBLICITAT