PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Balanç molt positiu» de la campanya de millora del rec del Solà

Durant la neteja de l’espai s’han recollit un total de 12 tones de deixalles

Per El Periòdic

Imatge d'un dels contenidors en què els hortolans podien deixar les deixalles.
Imatge d'un dels contenidors en què els hortolans podien deixar les deixalles. | Comú d’Andorra la Vella

La campanya per a la millora del paisatge urbà al voltant del rec del Solà, que la conselleria de Patrimoni Natural del Comú d’Andorra la Vella ha dut a terme entre l’1 i el 12 de juliol, s’ha tancat amb «un balanç molt positiu», ja que els hortolans han tingut una «bona resposta» i, per tant, amb aquesta acció es contribuirà a millorar el paisatge i els entorns del rec, tal com han assegurat des de la corporació comunal. L’acció ha servit per recollir 12 tones de ferralla, fustes, bidons i tota mena de deixalles a través dels diferents punts de recollida que s’havien habilitat. De fet, des del comú han informat que els contenidors que s’havien instal·lat estaven «plens» de deixalles.

Cal recordar que el comú va instal·lar una trentena de punts al llarg del passeig amb sacs de grans dimensions perquè els hortolans de la zona hi aboquessin residus voluminosos. A més, es van col·locar quatre contenidors a la via pública urbana en els accessos al rec per dipositar-hi residus amb un volum més gran. Paral·lelament, es va habilitar un període de dos caps de setmana per facilitar la tasca als responsables de les parcel·les. L’objectiu de l’acció ha estat la millora del paisatge més proper al nucli urbà, facilitant que els propietaris o llogaters d’una quarantena de parcel·les tinguin a prop aquests punts per netejar les seves parcel·les.

D’altra banda, aquesta iniciativa ha pogut comptar amb la col·laboració d’operaris del Departament de Medi Ambient comunal, d’una banda, per ajudar en el trasllat d’aquest material i runa i dur-lo a la planta de gestió corresponent; i, d’altra banda, amb la tasca divulgativa sobre la campanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT