PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Demòcrates vol abordar la seguretat social amb les propostes de la CASS

El partit es mostra obert a escoltar les solucions alternatives que es puguin aportar

Per El Periòdic

El president del grup demòcrata, Carles Ensenyat.
El president del grup demòcrata, Carles Ensenyat. | Demòcrates

El Grup Parlamentari Demòcrata (DA) ha reiterat que la sostenibilitat de la seguretat social d’Andorra s’ha d’abordar des de les propostes que ha posat sobre la taula el Consell d’Administració de la CASS, tenint en compte que són fruit d’estudis actuarials elaborats per experts, els quals han estat adaptats a la realitat del país. Davant d’algunes notícies que van aparèixer el diumenge passat, DA manté que sempre ha considerat com a punt de partida les conclusions d’aquests estudis actuarials, i és precisament sobre les quals està fomentant les seves propostes en el si de la Comissió especial de seguiment de la CASS i per a la sostenibilitat de les pensions. En aquesta línia, i tal com Demòcrates i el Govern de coalició ha defensat des de l’inici de la legislatura, els consensos, juntament amb un pacte d’Estat, són la via idònia per garantir la sostenibilitat de les pensions dels ciutadans d’Andorra.

En aquesta línia, el partit assegura que mai es tancarà la porta a escoltar solucions alternatives i, per tant, a analitzar cadascuna de les propostes que la resta de forces polítiques i actors socials i econòmics participants en la Comissió especial puguin aportar.
Per acabar, en qualsevol cas, el partit expressa que cap alternativa o acció a estudiar pot posar en perill l’equilibri del sistema i, en conseqüència, del model econòmic d’Andorra, ni tampoc alterar d’una manera perillosa i fins i tot irreversible les arques públiques. En aquest sentit, DA manté que el model d’apujar impostos no ha de ser la prioritat ni el camí per fer sostenible la seguretat social del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT