PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Servei de Mediació atén 55 parelles la primera meitat de l’any

Dels 43 casos que han iniciat un procés, un total de 21 han finalitzat amb acord

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la Seu de la Justícia.
Imatge d’arxiu de la Seu de la Justícia. | S.T.

Durant el primer semestre de l’any, des del Servei de Mediació i Orientació, prop de l’administració de Justícia, s’han atès un total de 55 parelles demandants, de les quals 43 han iniciat un procés de mediació i 12 només han fet una entrevista informativa i no han arribat a engegar-lo, de moment. Pel que fa als motius d’aquestes 55 parelles, 39 han fet un procés de mediació per una separació, 14 per dur a terme mesures paternofilials i dues per procediments relacionats amb el divorci.

De les 43 parelles que han començat un procés de mediació, 21 l’han finalitzat amb un estat d’acord, dues han decidit aturar-lo i anar per un advocat, i una parella s’ha reconciliat. Així mateix, una altra parella ha aturat el procés per motius vinculats a la violència de gènere i les 18 restants encara continuen amb l’expedient dels seus casos obert. Actualment, es registren 10 parelles que es troben en espera d’iniciar l’entrevista informativa per tal de posar en marxa el procés.

Tanmateix, destaca que de les 43 parelles que s’han acollit al Servei de Medicació, 38 tenen fills, tres no tenen descendència i dues en tenen majors d’edat. D’altra banda, cal destacar que de les 38 parelles amb fills, en 30 casos s’ha acordat una guarda i custòdia compartida, en set una guarda i custòdia per part de la mare exclusivament i, en el darrer cas, una guàrdia i custòdia per part del pare.

Pel que fa a la xifra de casos atesos pel servei al llarg del 2021, aquesta va ser de 141 parelles i/o familiars, de les quals el procés es va iniciar en 120 i en 11 casos només es va fer l’entrevista informativa per entrar en un primer contacte amb les accions. En aquest període, del total de parelles ateses, 88 van fer un procés de mediació per una separació, 46 per dur a terme diverses mesures paternofilials, tres per conflictes familiars amb avis i quatre per començar els procediments de divorci. 

Amb relació a l’accessibilitat d’aquest servei, a finals de juny es va aprovar la gratuïtat dels procediments per a persones insolvents econòmicament modificant la normativa reguladora del 2015 de la seva creació. Paral·lelament, tal com determina la Llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH), es van modificar les competències per tal d’incloure-hi la mediació en l’àmbit dels conflictes derivats de les relacions contractuals en matèria d’arrendaments d’habitatge. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT