Flückiger i Keller vencen al Cross Country Short Track

La prova inicia el calendari de la Copa del Món de BTT a Vallnord-Pal Arinsal

Un moment de les finals de Cross Country Short Track d’ahir.
Un moment de les finals de Cross Country Short Track d’ahir. | Vallnord-Pal Arinsal

La primera jornada de finals de la Copa del Món a Vallnord-Pal Arinsal va estar culminada per la celebració de la prova Cross Country - Short Track, una cursa molt intensa reduïda a 1,1 quilòmetres i aquest cop, limitada a set voltes. En aquesta disciplina, tots els corredors lluiten per reduir al mínim el temps de finalització del trajecte, i només els 40 millors participants d’elit poden formar-hi part. Tant en la categoria femenina com en la masculina, les posicions van estar molt canviants en cada volta.

Pel que fa a la categoria masculina, Mathias Flückiger va ser el vencedor de la competició. El suís va aconseguir un temps de 20.55 i va ser molt seguit pel sud-africà Alan Hatherly (20.56), que en l’última volta, va posicionar-se segon, acompanyat del romanès Vlad Dascalu (20.59). Apartir de la tercera volta, diferents riders van poder liderar la cursa. De fet, l’italià Luca Braidot va passar la meta com a líder a la 5a, però finalment va perdre posicions i va acabar sisè.

En la categoria femenina també es va notar molta competitivitat. Les corredores van completar sis voltes i la líder va ser Alessandra Keller, que a la tercera volta va avançar a l’austríaca Laura Stigger, i que des de llavors, va liderar la cursa i es va posicionar en primer lloc. La suïssa va finalitzar amb un temps de 20.50 (l’any 2019 va aconseguir la segona posició en aquesta prova a Andorra). El podi el va completar la neerlandesa Anne Terpstra, amb un temps de 20.51, i el va tancar Rebecca McConnell, amb 20.55.

Vergier, líder en descens

Durant el matí d’ahir, al circuit de descens (DHI), es van efectuar les classificatòries per les finals de la disciplina, que tindran lloc avui. En la prova masculina de descens, el podi el lideren francesos. El més ràpid va ser Loris Vergier, amb un temps total de 2.46.92, i va estar a menys d’un segon de diferència del líder actual de la classificació general, Amaury Pierron. Aquest darrer va assolir un temps de 2.47.26. En tercera posició, es va trobar el francès Loïc Bruni, amb un temps de 2.47.85 (cal tenir en compte que ve d’una lesió). En categoria júnior, Jackson Goldstone va aconseguir la primera posició, amb un temps de 2.52.88.

En categoria femenina, la suïssa Camille Balanche (líder de l’overall) va ser la primera classificada amb un temps de 3.13.63. En segona posició, Nina Hoffmann la va seguir amb un temps de 3.15.25. Finalment, Myriam Nicole va tancar el top3 amb molt poca diferència (3.15.53). En categoria júnior, Phoebe Gale va ser la vencedora amb un 3.26.60).

Les finals de DHI tindran lloc avui, tractant-se d’una de les proves més esperades per els aficionats. Durant la prova s’esperen milers de seguidors a la parròquia de la Massana per veure als millors del món.