PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach i Riba comparteixen les prioritats de la República Txeca

El país europeu segueix les negociacions vigents entre el Principat i la UE

Per El Periòdic

Un moment de la reunió telemàtica amb l’ambaixador txec.
Un moment de la reunió telemàtica amb l’ambaixador txec. | SFGA/JAViladot

La ministra d’Afers Exteriors va presidir dijous una reunió telemàtica per tractar les prioritats de la República Txeca durant la seva presidència al Consell de la Unió Europea (UE). A la trobada hi va participar l’ambaixador de la República Txeca acreditat al Principat d’Andorra, Ivan Janèárek, i el secretari d’Estat Afers Europeus, Landry Riba.

Ubach, desplaçada als Estats Units amb motiu de la participació de la delegació andorrana al Fòrum d’Alt Nivell Polític del Consell Econòmic i Social (Ecosoc) de les Nacions Unides, es va reunir amb la secretària d’Estat de Cooperació del ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació Internacional espanyol, Pilar Cancela i amb el delegat de govern suís per l’Agenda 2030, Jacques Ducrest.

En la reunió telemàtica, l’ambaixador txec va presentar les línies estratègiques sobre les quals se centra la presidència del seu país, com ara, la gestió de la crisi de refugiats i la recuperació d’Ucraïna després de la guerra; la seguretat energètica, el reforç de les capacitats de defensa d’Europa, la resiliència de l’economia europea així com la resiliència de les institucions democràtiques. Tal com va expressar Janèárek, la presidència txeca al Consell de la UE té la voluntat de continuar fent seguiment de les negociacions de la UE relatives a l’assoliment de l’acord d’associació amb Andorra, Mònaco i San Marino. 

En la trobada bilateral amb el delegat del Govern suïs per l’Agenda 2030, Jacques Ducrest, van tractar el contingut de l’Informe Nacional Voluntari que ambdós països presenten al Fòrum d’Alt Nivell de l’Ecosoc i van mostrar la voluntat d’establir trobades periòdiques per intercanviar experiències en la redacció dels informes, analitzar les principals conclusions de cada país i trobar vies de cooperació per a la implementació de l’Agenda 2030.

Amb Cancela van explorar la possibilitat d’establir reunions entre els equips dels departaments de cooperació dels dos estats per poder establir projectes de col·laboració comuns. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT