PUBLICITAT

Ordino

L’Executiu intervindrà per ajudar el VPC amb la nova normativa

La reestructuració del rugbi francès complica el fet que els tricolor puguin competir

Per El Periòdic

Espot i Riva, amb les jugadores, entrenador i president del VPC, ahir.
Espot i Riva, amb les jugadores, entrenador i president del VPC, ahir. | SFGA/CEsteve

El canvi de normativa, després de la reestructuració del rugbi francès, que es va conèixer dijous, ha estat una gerra d’aigua freda per al VPC, que veu com se li complica el fet de poder complir amb els mínims que marca la federació francesa. En aquest sentit, des del club s’ha traslladat el neguit al Govern, que ha recollit aquestes inquietuds i ja s’ha posat a treballar per tal de poder trobar una solució al cas, encara que sigui per la via diplomàtica.


«De moment, hi han hagut converses a nivell de l’ambaixada, i evidentment ens van traslladar que se senten en possibilitat de fer gestions prop de les autoritats de la lliga i de la federació francesa», va explicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, mentre afegia que «al cap i a la fi és la seva nacionalitat i podran exposar amb major claredat, i amb el que els hi hem traslladat, aquesta importància de les relacions i de la vinculació de veïnatge que tenim».


Els problemes amb què es troba el VPC no són, només, els de desplaçament i de les fitxes del filial. El canvi impacta en la inscripció de jugadors, ja que els andorrans deixen de ser considerats com a francesos, fet que impossibilita la inscripció de l’equip per manca de jugadors nacionals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT