PUBLICITAT

Gabriel creu que és una "bona notícia" l'aliança Cinca-Martí-PRA "si ens uneix la mateixa visió de país"

  • A finals d'aquesta setmana, molt probablement dijous, es visualitzarà públicament l'aliança
  • En la presentació pública, és possible que també hi compareguin grups parroquials com la UP d'Encamp o el GDP de la Massana.
07022011_casadevall
El cònsol de Canillo, Enric Casadevall i el d'Escaldes, Antoni Martí. Foto: ANA /A.R.
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, així com el president del Partit Liberal (PLA), Enric Pujal, han valorat positivament l'aliança encapçalada per Jordi Cinca i Antoni Martí feta pública aquest dilluns. Gabriel, en declaracions a l'ANA, ha dit que es tracta d'una "bona notícia", i que "si l'esperit d'aquest embrió que avui s'anuncia és similar al que va impulsar el naixement de Coalició Reformista, estarem més a prop que lluny". En aquest sentit, Gabriel creu que per poder anar junts, els ha d'unir una visió de país similar i el que es vol fer en els propers cinc anys. De la seva banda, Pujal, en declaracions al programa l'Hora L de la Cadena Ser, creu que aquesta aliança entre Cinca, Martí i el PRA significa "que ens anem reagrupant per crear un grup que serà important".

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha dit que l'aliança entre Jordi Cinca, Antoni Martí i el PRA és una bona notícia, tot i que vol esperar a conèixer els detalls programàtics d'aquest "embrió", així com el seu projecte de futur. El líder reformista ha dit que "totes les parts són bones independentment de la seva ideologia si ens uneix una visió de país", i que CR es va crear amb la idea de sumar. Per tant, si això és també l'esperit d'aquesta aliança, Gabriel ha dit que "estarem més a prop que lluny".

D'altra banda, Enric Pujal ha reiterat la necessitat que tot el centre-dreta concorri junt a les eleccions "per redreçar l'economia del país". Pujal ha dit que tot i la decisió de no fusionar-se amb el PRA, "això no vol dir que no puguem anar tots junts", i ha afegit que "si s'ha de governar, s'ha de fer amb majoria".
A finals d'aquesta setmana, molt probablement dijous, es visualitzarà públicament una de les aliances  que ha estat en boca de tothom, però mai confirmada per ningú. El sector d'independents liderats per Jordi Cinca, el cònsol major d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí i la seva Unió del Poble escaldenca, el Partit Reformista liderat per l'actual conseller general, Ladislau Baró, i el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, faran la declaració pública davant dels mitjans de comunicació d'aliança política per concórrer a les properes eleccions generals avançades. En la presentació pública, és possible que també hi compareguin grups parroquials com la UP d'Encamp o el GDP de la Massana.
Dos col·lectius, amb dues personalitats polítiques destacades com Jordi Cinca i Antoni Martí, que no van participar en la contesa electoral del 2009, han estat espectadors dels esdeveniments polítics aquests darrers dos anys. Però, els independents que configuren l'entorn de Jordi Cinca no han deixat de reunir-se tot aquest temps per anar reflexionant sobre l'actualitat del país. I per la seva banda, durant aquests dos anys també el cònsol major escaldenc i líder d'Unió pel Poble, Antoni Martí, ha anat seguint els esdeveniments polítics i, de forma progressiva, ha anat deixant de banda la neutralitat mantinguda de forma volguda.

Paral·lelament en el temps, s'ha produït el debat intern a Coalició Reformista sobre cap a on havia d'evolucionar la marca electoral amb què es van unir els liberals amb diferents partits polítics   centristes. Un debat del qual en neix el Partit Reformista, amb les figures visibles de Ladislau Baró i Enric Casadevall.
Projecte de centralitat política
Aquest conglomerat que  "abraça la centralitat política i geogràfica del país", es presentarà en el decurs d'aquesta setmana, molt probablement dijous, segons afirma a l'ANA una de les persones que ha participat activament en un d'aquests grups en tot el procés i que es vol mantenir en l'anonimat. "Ha estat fruit d'un llarg viatge", que ha tingut "una evolució natural" per separat i que, finalment, "ens ha portat a confluir en un mateix projecte polític"; un projecte que defineix com a "transversal".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT