PUBLICITAT

Ordino

Homenatge al CTEO

El Govern reconeix els esportistes amb els resultats més destacats d’una temporada que posa punt final

Per El Periòdic

La foto de família de l’acte de reconeixement del Govern cap als esportistes andorrans, ahir al CTEO.
La foto de família de l’acte de reconeixement del Govern cap als esportistes andorrans, ahir al CTEO. | SFGA/CEsteve

El Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO) va ser el punt de trobada entre el Govern i diversos esportistes del país per tal de retre un petit homenatge als diversos esportistes que han clos la seva trajectòria aquesta temporada 2021-2022, als representants andorrans que han participat en els Jocs del Mediterrani, així com també als que han registrat els millors resultats d’una temporada que posa punt final.


El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, van encapçalar la trobada i, en primer lloc, van rebre de forma individual Toni Bernadó pel rècord del món dels 3.000 metres de majors de 50 anys, mentre que el representant de l’European Masters Athletics (EMA), Jaume Ferret, va lliurar el diploma de l’associació mundial d’atletisme Màster (WMA) a l’andorrà. Posteriorment, Espot i Riva van entregar un reconeixement a Mònica Ramírez, Xavi Casas, Marc Abelló, Marc Casal, Javi Borrego, Dani Raya, Peter Ambor i Xavi Folguera (que no va poder assistir a l’acte), que han donat per finalitzada la seva carrera esportiva d’alt nivell aquesta temporada.


Pel que fa als resultats assolits aquesta temporada 2021-2022, els representants del Govern van reconèixer Pol Moya, Nahuel Carabaña, Vicky Jiménez, Íker Álvarez De Eulate, Mònica Doria, l’equip de Trial Andorra, l’equip de rugbi VPC femení, l’FC Andorra i la selecció absoluta masculina de bàsquet. Entre aquests esportistes, es van destacar les dues medalles de bronze de Mònica Dòria al Mundial sub-23, la medalla de bronze als 1.500 metres de Moya i la medalla de plata als 3.000 metres tanques de Carabaña als Jocs Panamericans. Així mateix, també es va rebre els esportistes participants en els Jocs del Mediterrani que es van celebrar fa poques setmanes a Orà, com la mateixa Ramírez, Sandra Herver, Frederic Breton i Jon Fortes, així com als andorrans amb bons resultats al festival Olímpic de la Joventut Europea d’hivern (EYOF), amb Gina del Rio present.


«Sou l’elit de l’esport andorrà, i és necessari fer un reconeixement perquè només vosaltres sabeu el sacrifici que comporta», va declarar Espot durant l’acte. Així mateix, també va apuntar que «el compromís del Govern amb l’esport professional, amb els esportistes d’alt rendiment és ferm i prioritari perquè entenem que cal donar suport a l’alta competició». Per la seva part, Riva va assenyalar que «el dia d’avui demostra que tots avancen pel bon camí, i dono un reconeixement especial a les disciplines de grup, que no estan tan beneficiades per les beques, però que estan molt presents en el nostre reconeixement i porten molt bé el nom i la bandera d’Andorra allà on competeixen». 

 

Satisfacció amb les trobades realitzades amb clubs i entitats

 

Riva va mostrar «satisfacció» per part del Govern en referència al cicle de trobades que va mantenir l’Executiu amb les diferents entitats i federacions esportives del país. «Volíem sentir els neguits i les preocupacions més importants de les federacions, per fer una avaluació i una valoració conjunta amb elles d’aquesta evolució de treball de tres anys», va dir la ministra, mentre afegia que «es valora de forma positiva el fet d’ampliar el CTEO com un espai per a esportistes de moltes disciplines».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT