PUBLICITAT

Ordino

Comencen les obres per adequar l’Estadi Nacional a LaLiga Smartbank

La gespa passarà a ser natural híbrida i s’ampliaran els seients

Per El Periòdic

Uns operaris treballen a l’Estadi Nacional.
Uns operaris treballen a l’Estadi Nacional. | RTVA

L’Estadi Nacional comença a vestir-se de gala per poder acollir el partits referents a LaLiga Smartbank (Segona Divisió del fubtol espanyol). Després d’alguns ajornaments, els operaris ja s’han instal·lat al recinte per treballar a contrarellotge i complir amb els terminis i exigències imposades per LaLiga de cara a la temporada 2022-2023.


Els canvis més destacats seran el de la gespa i les graderies. Pel que fa al terreny de joc, s’eliminarà la gespa artificial per posar una natural híbrida, ja que a l’hivern aguantarà millor la baixada de les temperatures que no pas una cent per cent natural. D’altra banda, l’Estadi Nacional compta amb un aforament actual d’uns 3.300 seients, i s’instal·larà una grada supletòria amb capacitat per a uns 700 espectadors més. Finalment, també s’adequarà la zona de premsa, amb la instal·lació de cabines, i s’elevaran les torres d’il·luminació per a les retransmissions televisives, un aspecte amb el qual LaLiga ha estat d’allò més exigent.


Tot i això, el major repte per a l’FC Andorra serà donar-ho tot per finalitzat abans que comenci la competició a casa, que serà el pròxim 4 de setembre, quan els tricolor disputen el seu primer partit de la competició com a locals contra un clàssic de la divisió de plata com és el Granada.


«Estem molt satisfets», va declarar el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, que va voler agrair personalment «l’esforç que s’ha fet de posar a tothom a la mateixa taula per arribar a un acord, al rugbi i a les federacions implicades. LaLiga ens exigeix créixer molt com a club i hi ha hagut un esforç titànic per poder començar les obres avui [ahir]». El dirigent no va tenir problema en afirmar que «ha sigut un estiu molt dur» i que, pel que fa als terminis «intentarem arribar. Farem doble torn si cal, i demanem disculpes si aquestes obres poden produir algun tipus de molèsties als veïns, però hem d’arribar. Tenim un compromís». Finalment, Vilaseca va explicar que «intentarem que sigui el més temporal possible. Tenim un full de ruta marcat i la nostra destinació serà Encamp». 

 

Les decles

 

Ferran Vilaseca - President de l'FC Andorra

 

«Ha sigut un estiu molt dur. LaLiga ens exigeix crèixer molt i hi ha hagut un esforç titànic per poder començar les obres avui»

 

«Intentarem que sigui el més temporal possible. Tenim un full de ruta marcat i la nostra destinació serà Encamp»

PUBLICITAT
PUBLICITAT