Destí amarg per a l’Atlètic

Els andorrans cauen a la pròrroga i s’acomiaden de la Conference League

Un instant del partit d’ahir.
Un instant del partit d’ahir. | Atlètic Escaldes

El partit va començar tal com s’esperava l’entrenador dels escaldencs, Fede Bessone, amb el Gzira mostrant un estil més defensiu, esperant qualsevol errada dels locals per apropar-se a la porteria defensada per Alejandro Ruiz. Aquest context es va fer cada vegada més evident a mesura que passaven els minuts, i Hamza va ser el primer a provar sort, però el xut va sortir desviat.

La lluita es va concentrar el migcamp, amb un Atlètic d’Escaldes dominant completament la possessió, i sent l’equip que apostava per endur-se l’eliminatòria. Després d’un intercanvi de cops lleuger, no va ser fins al minut 43 quan Garrido, en una jugada individual, va rematar fort a porteria i Radelic, amb una bona estirada, va desbaratar la millor ocasió andorrana.

Ja en la represa, el duel va seguir la mateixa dinàmica que en els primers 45 minuts, amb l’Atlètic movent la pilota, esperant la seva oportunitat, i un Gzira completament tancat a l’àrea. Garrido la va tornar a tenir amb un xut ajustat al pal, però va ser Puerto qui a les acaballes, mitjançant un córner tret per Cisteró, va tenir la més clara de la segona meitat, en el descompte.

Amb l’empat encara al marcador, la trobada es va encarar cap a la pròrroga, amb 30 minuts al davant per desfer l’empat. Durant els 10 primers de la prolongació, els escaldencs van continuar atacant la porteria del Gzira, però els de Malta van començar també a apropar-se a l’àrea tricolor amb més freqüència, també a causa del cansament acumulat per part dels dos conjunts. Va ser a les acaballes del primer temps extra quan va arribar la gerra d’aigua freda. Puerto va perdre una pilota aïllada al mig del camp, i amb dues passades Jefferson es va plantar dins l’àrea escaldenca, i amb un fort xut va superar Ruiz, desfent l’empat (0-1).

Els del Principat ho van intentar a la desesperada en la segona meitat de la pròrroga, i ho van tenir a tocar amb una oportunitat claríssima de Puerto, però el marcador ja no es va moure i l’Atlètic va dir adeu a la Conference.