PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Serenalla oferirà xerrades sobre turisme regeneratiu

També acollirà actes sobre la mediació i la resolució de conflictes

Per El Periòdic

Imatge de l’Àgora de l’any passat.
Imatge de l’Àgora de l’any passat. | Comú de la Massana

L’espai Àgora de la Serenalla de la Massana tractarà un tema força actual a partir de dijous que ve, el turisme regeneratiu, que defensa una forma sostenible de viatjar, de tal manera que els visitants tinguin un impacte positiu al seu lloc de vacances, revitalitzant l’entorn i les economies locals. Hi participaran la coordinadora de Turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya, Maria Faura, el consultor en sociologia, Xavier Godàs, el CEO d’Anigami Experiències, Gerard Cosa, i l’ambaixador de la mobilitat sostenible de FEDA, Raul Ferré.

També hi haurà una Àgora sobre el tema central de la Serenalla d’enguany: la cultura de la pau. Sota el títol Sabem dialogar?, tres professionals de la mediació explicaran en què consisteix aquesta tècnica de resolució de conflictes. Una de les participants serà la sociòloga, mediadora i educadora Alba Castellví, especialitzada en temes familiars i autora, entre altres, dels llibres Educar sense cridar i Educar adolescents. També es tractarà la mediació comunitària, ja que la Serenalla comptarà amb el psicòleg, mediador i professor Rafael Llinàs, que ha tirat endavant diferents projectes en zones conflictives com la Mina, a Sant Adrià del Besòs. Llinàs és coautor del llibre Guia para el mediador professional i el seu blog, conflictopolis.com, va guanyar un premi el 2019. La xerrada comptarà amb Ramon Tena, el mediador amb més trajectòria a Andorra, especialitzat en la promoció del diàleg a les organitzacions i en accions amb gent jove que ha patit un conflicte armat.

L’Àgora és l’espai de xerrades i col·loqui de la Serenalla, l’esdeveniment multidisciplinari que inclou una àmplia oferta de compres, concerts, performances, gastronomia i xerrades, tot al voltant dels conceptes de sostenibilitat i benestar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT