PUBLICITAT

Andorra la Vella

Identitat de casa

L’andorrà Alexis Bartolomé torna al MoraBanc després de dos anys competint a la LEB Or cedit a l’Oviedo

Per El Periòdic

Alexis Bartolomé, ahir amb la samarreta del MoraBanc durant la seva presentació.
Alexis Bartolomé, ahir amb la samarreta del MoraBanc durant la seva presentació. | EL PERIÒDIC

El MoraBanc va presentar ahir, de manera oficial, Alexis Bartolomé com a nou jugador del primer equip. Andorrà i format a la base del club, el de la pedrera torna després d’haver estat cedit a l’Oviedo durant dues temporades, competint a la LEB Or i dirigit per l’actual entrenador tricolor, Natxo Lezkano. Bartolomé ha signat una extensió d’un any del seu contracte, que ara el vincula al conjunt del Principat fins al 2024.


El jugador va estar acompanyat ahir de la seva família i del general manager del MoraBanc, Francesc Solana, el qual va explicar que «la nostra idea era que aquesta temporada s’incorporés al primer equip, i no hem canviat aquest full de ruta que teníem amb ell». Pel que fa a les raons de la tornada del jove andorrà, Solana va assenyalar que «és un jugador que està sobradament preparat, que té experiència a la lliga i ens aportarà il·lusió, intensitat, energia. D’altra banda, en ser un jugador que s’ha format aquí ve a sumar i, sobretot, a explicar a la resta de companys que representa jugar al MoraBanc».


Per la seva part, Bartolomé va declarar estar «molt content», ja que «tornar a casa sempre és il·lusionant. Crec que tenim un repte molt maco al davant i l’haurem d’intentar afrontar el millor possible per tornar a jugar a l’ACB, que és el lloc on es mereix estar aquest club». El tricolor va marxar amb 21 anys, i ara amb 23 va assegurar que «he après molt de bàsquet aquests dos anys. Natxo [Lezkano] és un bon entrenador, m’ha ensenyat molt i, evidentment, he madurat com a jugador i com a persona».


En la seva estada a la LEB Or, Bartolomé s’ha vist cara a cara amb alguns dels fitxatges del MoraBanc aquest estiu, i va afirmar que «s’està fitxant jugadors de gran nivell que han estat en equips punters», mentre llençava un missatge de cautela pel que fa a la lliga, ja que es tracta «d’una competició molt dura on sempre hi ha sorpreses».  

 

El club vol una plantilla formada per 12 jugadors

 

Un total de 12 jugadors. Això és el que vol el MoraBanc de cara a la temporada 2022-2023 a la LEB Or. El responsable de l’àrea tècnica, Francesc Solana, va explicar que «hem signat els jugadors que volíem a la línia exterior, tot i que encara ens falten un parell més per afegir, mentre que en el joc interior només tenim a Nacho [Llovet]».

 

Amb la renovació del català i els fitxatges de Rafa Luz, Juan Rubio, Micah Speight, Tobias Borg, Johnny Dee i el mateix Alexis Bartolomé, el MoraBanc completa gairebé més de la meitat de la plantilla dissenyada, però tampoc es busca precipitar-se i «estem esperant, mirant perfils, tenim clar el que volem, però el mercat ens diu que ens hem d’esperar una mica».

 

Finalment, en la zona interior es buscaran peces que siguin complementàries, segons va dir Solana, i en la posició de 4 «una cosa més concreta, que sigui solvent des de la línia de tres punts, i altres que puguin comprendre dues posicions, i un 5 que sigui gran».

PUBLICITAT
PUBLICITAT