PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol celebra que Escaldes vulgui parlar dels límits territorials

Recalca que encara no s’ha dut a terme cap comunicació oficial

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu de Marsol.
Una imatge d’arxiu de Marsol. | ANA / M.F.

«Nosaltres estem contents que la proposta que vam fer, ells la vegin bé», va manifestar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després que el dimarts, el Comú d’Escaldes-Engordany anunciés que acceptava parlar sobre els límits territorials entre les dues parròquies. En concret, a principis d’aquesta setmana, Marsol va anunciar que volia plantejar que la zona d’administració única de la vall del Madriu-Perafita-Claror es dividís tenint en compte els límits actuals entre les dues parròquies. «És de sentit comú», va expressar, remarcant que creu que no hi ha d’haver cap problema. «La feina es va fer l’any 1988, i ara, difícilment, uns o altres anirem a demanar que es modifiquin gaire o gens», ja que fins a l’actualitat cada comú ho ha administrat sense cap problema. «Ja és hora que superem una part més de l’indivís», va emfasitzar.

Tot i això, el Comú d’Andorra la Vella encara no ha tingut cap comunicació oficial amb la corporació escaldenca. Tal com va explicar la cònsol de la capital, primer de tot ho vol parlar amb els membres del comú i després, també, traslladar-ho a la ciutadania en una reunió de poble.

La posició del Govern

D’altra banda, durant la roda de premsa d’ahir sobre la signatura d’un conveni de política lingüística entre l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Ministeri de Cultura i Esports, la titular de la cartera, Sílvia Riva, va posar de manifest que «cal una gestió compartida de la Vall del Madriu-Perafita-Claror per assegurar una cooperació fluida entre les corporacions i avançar en la mateixa línia», assegurant que les demandes «tant d’una part com l’altra són legítimes i necessàries». Finalment, Riva va instar a les cases comunes a portar endavant una gestió eficient «d’un territori patrimonial amb un valor mundial molt important». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT