PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital estrena el primer parc totalment inclusiu de la parròquia

La corporació ha destinat un total de 200.000 euros

Per El Periòdic

Un moment de la presentació del nou parc del Cedre a Andorra la Vella.
Un moment de la presentació del nou parc del Cedre a Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella

Andorra la Vella va inaugurar ahir el primer parc inclusiu de la parròquia completament adaptat per a persones amb diversitat funcional i necessitats especial. El nou parc del Cedre, ubicat al costat de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (Fpnsm) perquè també en puguin gaudir els usuaris, va ser una proposta que va sorgir en un consell d’infants de la parròquia. «Això demostra la sensibilitat i la generositat de tots els infants que pensen amb tothom, amb els que tenen diversitat funcional i amb els que no la tenen», va comentar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. A més, va remarcar que es tracta d’una infraestructura completament necessària per a la «igualtat i perquè tots els infants de la parròquia puguin gaudir dels jocs».

En aquest sentit, la cònsol va recordar que ja havien instal·lat algunes activitats inclusives al Parc Central i al parc de la Serradora. «La idea és anar-ne posant cada vegada més a tot arreu» a mesura que es vagin renovant els parcs, va comentar, reiterant que faran «tot el possible perquè alguns nous jocs ja siguin més inclusius» a la rehabilitació del Parc Central.

El nou espai consta de diversos elements adaptats perquè els usuaris amb mobilitat reduïda hi puguin jugar, com estructures amb plataformes per poder-hi pujar, una cadira de rodes, més proteccions i paviment de seguretat, entre altres. També s’ha instal·lat una zona de repòs i diversos jocs esportius per a la gent gran, similars als que hi ha en altres punts de la parròquia, com a la recta de la Margineda. La corporació ha destinat 200.000 euros a aquest nou parc, i Marsol va puntualitzar que aquestes estructures inclusives costen molts diners, de la mateixa manera que el terra que s’hi posa. Tot i això, va voler deixar clar que són «recursos ben invertits». El nou parc romandrà tancat, però l’horari d’obertura serà molt ampli, des de primera hora del matí fins a aproximadament les 00.00 hores.

En la inauguració, a banda de consellers comunals, també va assistir el pilot i ambaixador d’Andorra per l’Unicef, Albert Llovera, que va agrair al comú aquest equipament. «Aquest nou parc ens donarà una part molt sensible que ens mancava», que era tenir un espai on tots aquests nens amb dificultats cognitives o de mobilitat puguin gaudir, va expressar, assegurant que també serà atractiu per la resta d’infants, ja que són jocs als quals no estan acostumats, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT