PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc debutarà a la LEB Or a la pista del Tau Castelló

La primera jornada serà el 7 d'octubre i el debut a casa el dia 11 davant el Grupo Alega Cantàbria CBT

Per El Periòdic

Aixàs, Lezkano i Solana, durant la presentació de l'entrenador.
Aixàs, Lezkano i Solana, durant la presentació de l'entrenador. | BCA

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va fer oficial ahir el calendari referent a la LEB Or, competició que disputarà el MoraBanc aquesta temporada. Als del Principat els esperen un total de 34 jornades de lliga regular, a començar des del 7 d’octubre per a acabar el 19 de maig. A aquest calendari se li sumaran les dates referents a la Copa Princesa d’Astúries (10-11 de febrer), les eliminatòries del play-off (entre el 25 de maig i el 9 de juny) i, finalment, la Final 4, que es disputarà el 17 i 18 de juny del 2023. 


En total, 18 equips lluitaran per fer-se un lloc entre els millors i poder aconseguir el somiat ascens a l’ACB, però només dos d’ells ho podran fer realitat, mentre que tres descendiran a la LEB Plata. Així doncs, els tricolor començaran a competir el pròxim 7 d’octubre en la primera jornada, i ho faran lluny del Principat, concretament a la pista del TAU Castelló. Els orelluts «són un equip consolidat a la categoria i que juga en un pavelló en el qual una gran afició els dona suport», va expressar el general manager del MoraBanc, Francesc Solana, mentre afegia que «començarem en un lloc d’exigència que ens donarà una mica el termòmetre de la competició».


Al conjunt que encapçalarà Natxo Lezkano a la banqueta haurà de fer front a tres partits en gairebé una setmana, just a l’inici. «Estem davant d’una temporada que es presenta molt competida i que serà molt difícil, i en aquest començament haurem d’arribar tan ben preparats com sigui possible, realitzant una bona pretemporada, que és el que més ens preocupa ara mateix», va explicar Solana.

 

Debut a casa i rivals

 

El MoraBanc no haurà d’esperar gaire per oferir el seu joc als aficionats tricolor. L’equip debutarà a casa, al Poliesportiu, en la jornada 2, davant el Grupo Alega Cantabria CBT, i des del club son conscients «de la dificultat de la temporada, no només perquè tothom ens posarà l’etiqueta de favorits, sinó també perquè hi haurà molts més equips en la lluita, com el Burgos que ha baixat de l’ACB com nosaltres, l’Estudiantes, que no han aconseguit l’objectiu de pujar o equips potents que han arribat a les Final4, com el Palència o Corunya», va dir el general manager del MoraBanc, mentre finalitzava assegurant que la clau estarà en «convertir la pressió de ser favorits en il·lusió, fer les coses bé i tenir la sort que tal vegada no vam tenir l’últim any». 

 

Les decles

 

Frances Solana - General manager del MoraBanc

 

«Estem davant d'una temporada que es presenta molt competida i que serà molt difícil. Pel que fa al calendari començarem amb tres partits en una setmana, amb el nostre debut a casa entre setmana i, per tant, haurem d'arribar tan ben preparats com sigui possible, realitzant una bona pretemporada que és el que més ens preocupa ara mateix».

«El primer partit el tindrem a Castelló, que és un equip ja consolidat a la categoria i que juga a un pavelló on una gran afició els dona suport. Començarem a un lloc d'exigència i que ens donarà una mica el termòmetre de la competició».

«Des que estem construint l'equip tothom és conscient de la dificultat de la temporada, no només perquè tothom ens posarà l'etiqueta de favorits, sinó també perquè hi haurà molts més equips en la lluita com el Burgos que ha baixat de l'ACB com nosaltres, l'Estudiantes, que molts es pensaven que seria un passeig per ells i no han aconseguit l'objectiu; equips potents que han arribat a les Final4 com el Palència o Corunya, i són equips que estan fent apostes grans per construir les seves plantilles i que intentaran anar de tapats i no ser els favorits per treure's aquesta pressió».

«Nosaltres haurem de convertir aquesta pressió en il·lusió, intentar fer les coses el millor possible, tenir la sort que no hem tingut l'últim any i poder tornar l'equip el pròxim any a l'ACB».

PUBLICITAT
PUBLICITAT