PUBLICITAT

La Massana

Tret de sortida

Vallnord–Pal Arinsal inaugura amb el tall a la cinta, després de dues edicions d’aturada, la Copa del Món de BTT

Per El Periòdic

El moment que els protagonistes tallen la cinta per inaugurar la Copa del Món de BTT a Vallnord.
El moment que els protagonistes tallen la cinta per inaugurar la Copa del Món de BTT a Vallnord. | Vallnord-Pal Arinsal

Vallnord–Pal Arinsal va inaugurar ahir, i de manera oficial amb el tradicional tall de la cinta, la 8a etapa de la Copa de Món de mountain bike (BTT) de la temporada 2022. L’esdeveniment torna a terres andorranes després de tres anys i dues edicions d’aturada a causa de la pandèmia ocasionada per la covid-19, i ho fa amb novetats i canvis. Els reconeixements del terreny per part dels riders i de l’organització començaran avui mateix, així com la inspecció tècnica del nou circuit de descens (DHI), mentre que l’aspecte competitiu es podrà veure a partir del divendres en la que serà la primera vegada que es realitza l’esdeveniment totalment a l’estació.


A l’acte de presentació van prendre part diferents representants d’algunes de les organitzacions que han fet possible l’estada de la competició al Principat. En primer lloc, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va prendre la paraula per a assegurar que «l’esport de la bicicleta és, i continuarà sent, una de les claus del dinamisme de la parròquia», mentre que per la seva part, el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va declarar que «després de dos anys tenim l’oportunitat d’organitzar de nou la Copa del Món, i ha estat fruit d’un gran treball conjunt».


Present en la inauguració també va estar el coordinador de la secció de BTT de l’Unió Ciclista Internacional (UCI), Simon Burney, que va agrair l’organització tot el seu esforç per tenir-ho tot enllestit per la cita i va afegir que «Vallnord s’ha convertit en un clàssic de la Copa del Món UCI, i és tot un plaer tornar a gaudir d’aquest entorn». Tanmateix, el director de la cursa de la Copa del Món, Albert Balcells, des del punt de vista tècnic, va assenyalar que «esportivament parlant, serà una gran prova amb uns circuits de gran nivell, i tant competidors com públic ho gaudiran», mentre afegia que «serà l’edició amb més participació que hem tingut, amb més de 800 corredors de 50 països diferents, fet que suposa un increment del 34% d’equips presents a Vallnord. Finalment, el director general de Vallnord–Pal Arinsal, Josep Marticella, va recalcar que «han sigut tres anys, des del 2019, d’esforç i sacrifici, i finalment podem rebre la cita més important de l’any».

 

Novetats en XCO i descens

 

La gran novetat d’aquest any és la inauguració del nou circuit de descens (DHI), que disposarà d’1,8 quilòmetres de recorregut i 150 metres de desnivell, amb sortida des de Pic del Cubil i arribada a Fontanals. Balcells va explicar la «gran feina que han realitzat els equips de l’organització per aconseguir un nou circuit únic i una gran organització». «Gràcies a la Copa Catalana vam poder conèixer amb més detall aquest circuit, i el feedback per part dels corredors va ser molt positiu», va dir el dirigent.


Pel que fa a la cursa de Cross-Country XCO, aquest any presenta prop d’un 25% de novetats respecte a l’última edició, on s’integra uns nous ponts que connecten el Paddock amb els espectadors i, a la vegada, el pump track. Com cada any, els trams no visibles es podran veure a través de la pantalles gegants emplaçades en els mateixos circuits, tant d’XCO com de DHI. 

 

L’organització concentra l’activitat i posarà el bus de línia i el comunal gratuït per a tothom

 

Una de les premisses en què va voler fer especial incís l’organització és en la concentració de tota l’activitat, tant esportiva com lúdica, que tindrà aquesta nova posada en escena de la Copa del Món de BTT a Vallnord–Pal Arinsal. Pel que fa als diferents circuits, aquests estaran ubicats per les zones pròximes al centre neuràlgic de l’esdeveniment, per la zona de la Caubella, una de les novetats respecte a la darrera edició, on els corredors competien en zones més allunyades i de difícil accés per al públic.

 

D’altra banda, l’estació va arribar a un acord amb Coopalsa i Autocars Nadal per tal d’oferir el transport de línia gratuït a totes les parròquies durant els dies 16 i 17 de juliol, mentre que l’autobus parroquial de la Massana també s’oferirà de forma gratuïta a tothom. Així mateix, hi haurà dos autobusos disponibles en lloc d’un.

 

Les decles

 

Olga Molné - Cònsol major de la Massana

«L’esport de la bicicleta és, i continuarà sent, una de les claus del dinamisme de la parròquia»

 

Betim Budzaku - Dir. General Andorra Turisme

«Després de dos anys tenim l’oportunitat d’organitzar de nou la Copa del Món, i ha estat fruit d’un gran treball conjunt»

 

Simon Burney - Representant de l'UCI

«Vallnord s’ha convertit en un clàssic de la Copa del Món UCI, i és tot un plaer tornar a gaudir d’aquest entorn»

 

Albert Balcells - Dir. de cursa de la Copa del Món

«Esportivament parlant, serà una gran prova amb uns circuits de gran nivell, i tant competidors com públic ho gaudiran»

 

Josep Marticella - Director General de Vallnord

«Han sigut tres anys, des del 2019, d’esforç i sacrifici, i finalment podem rebre la cita més important de l’any»

PUBLICITAT
PUBLICITAT