PUBLICITAT

Ordino

Ordino aprova el POUP amb la conformitat de l’oposició

Dolsa assenyala que de cara a l’11 de setembre hi haurà mobilitzacions contra l’entrada de Grifols

Per Àlex Pont

El conseller de X’Ordino Enric Dolsa i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, després de la sessió de Consell de Comú, ahir.
El conseller de X’Ordino Enric Dolsa i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, després de la sessió de Consell de Comú, ahir. | À.Pont

El Consell de Comú d’Ordino va aprovar ahir per unanimitat el Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) durant una efímera sessió que es va perllongar 25 segons després de ratificar els dos únics punts del dia. Així doncs, la corporació implementarà les modificacions que es van presentar dilluns durant la reunió de poble.

Malgrat la conformitat dels integrants dels grups de l’oposició envers l’aprovació del pla, el conseller de X’Ordino Enric Dolsa i la consellera de Movem Ordino Sandra Tudó van manifestar el seu malestar envers «la tardança per adoptar aquestes mesures urbanístiques». Segons va afirmar Dolsa, «el què ha ocorregut avui no hauria succeït si el desembre del 2019, durant les eleccions, no s’hagués aprovat el POUP amb presses i corrents». Al seu torn, Tudó va manifestar que «l’oposició ja va anunciar per activa i per passiva que el 2019 no era el moment idoni per aprovar i calia revisar correctament tots els punts del text».

De la mateixa manera, el conseller de X’Ordino va asseverar que la parròquia és d’interès general per tots els habitants d’Ordino i que «cal  afinar les polítiques urbanístiques per procurar no empitjorar la situació dels propietaris». També va indicar que, a dia d’avui, és massa tard per frenar el creixement descontrolat de la parròquia, ja que les llicències ja estan atorgades i fer marxa enrere va en contra de la llei. Al seu torn, Tudó va afegir que de cara al futur es podran pal·liar alguns efectes dels projectes que estan per venir gràcies a la previsió del POUP, i, d’aquesta manera, «assolir una proliferació urbanística sostenible i controlada que no taqui la riquesa patrimonial que representa la Reserva de la Biosfera».

Pel que fa a la posició de la corporació, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va recalcar que «la decisió d’aprovar aquest pla s’ha pres de forma objectiva i tenint en compte els informes dels estudis de viabilitat, sostenibilitat i respecte del medi ambient».

Veus contràries al laboratori

D’altra banda, Dolsa va anunciar que de cara a l’11 de setembre, es preveuen mobilitzacions socials amb la finalitat de posicionar-se en contra de l’establiment del laboratori P3 de l’empresa farmacèutica Grifols a la parròquia, tenint en compte que durant la reunió de poble van sorgir diverses veus contràries a les instal·lacions. En aquest sentit, el conseller de X’Ordino va assegurar que «facilitar l’entrada d’aquests laboratoris, no tan sols per Ordino sinó per tot el Principat, esdevindrà un greuge sanitari». Finalment, va recalcar que no reportarà cap tipus d’inversió estrangera pel país, perquè «la seva manera de funcionar gira al voltant de crèdits». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT