PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Catalunya impulsen el treball en trasplantaments

L’hospital s’integrarà a la xarxa de centres per a la generació de donants

Per El Periòdic

Imtge d’aixu de la façana de l’hospital.
Imtge d’aixu de la façana de l’hospital. | Maricel Blanch

Andorra i Catalunya impulsen la col·laboració per poder realitzar donacions d’òrgans i teixits al Principat amb l’objectiu d’augmentar el nombre de persones trasplantades.  Una delegació andorrana encapçalada pel ministre de Salut, Albert Font, i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, es va reunir ahir de manera telemàtica amb l’Organització Catalana de Trasplantaments (Ocatt), del Servei Català de la Salut.

Durant la trobada, en la qual també va participar l’equip directiu del SAAS, van acordar crear un grup de treball que avanci en els reajustaments reglamentaris necessaris, revisi les condicions tècniques i assistencials i dissenyi els processos operatius per tal de poder incorporar l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a la xarxa de centres autoritzats per a la generació de donants.

Per donar suport a aquest procés, es preveu també la col·laboració d’un equip de coordinació hospitalària de trasplantaments d’algun dels hospitals catalans autoritzats, per acompanyar als equips assistencials al llarg de les diferents etapes del procés de donació, des de la detecció d’un possible donant, fins a l’extracció dels òrgans i els teixits, passant pel manteniment, la realització de proves o l’entrevista familiar.

El Govern va detallar que en el primer semestre de 2022, un total de tres residents d’Andorra han rebut un òrgan a Catalunya. Actualment, 13 persones residents al Principat estan en llista d’espera per rebre un trasplantament en algun dels hospitals catalans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT