PUBLICITAT

Andorra la Vella

Lizoain ja és sota pals

El porter de 31 anys arriba per «competir amb mi mateix» i amb ganes «d’ajudar a continuar creixent»

Per El Periòdic

Lizoain, ahir durant la seva presentació.
Lizoain, ahir durant la seva presentació. | @FCANDORRA

Raúl Lizoain ja vesteix la tricolor. L’experimentat porter de 31 anys va ser presentat ahir de manera oficial a les instal·lacions de l’Estadi Nacional, i ja sap el que és posar-se sota els pals de la que serà la seu de l’FC Andorra de cara a disputar aquesta temporada LaLiga Smartbank (Segona Divisió del futbol espanyol). Juntament amb el jugador va estar el director esportiu del conjunt del Principat, Jaume Nogués, el qual va voler destacar, en primer lloc, que «l’opció de fitxar a Raúl [Lizoain] va ser la primera de la llista i una de les primeres trucades telefòniques que vam fer».


Nogués va explicar com va anar succeint-se la planificació de l’equip per a la temporada 2022-2023, «on hi havia dos escenaris a mesura que avançava la competició: l’ascens o la permanència a la Primera RFEF». Setmanes abans de materialitzar el pas a LaLiga Smartbank, la direcció tècnica tricolor es va posar en contacte amb el jugador, ja que «era un porter contrastat a la categoria, amb bagatge i ho vam intentar, tot i que sabíem que no seria una fàcil».


Per la seva part, Lizoain va assegurar «tenir-ho molt clar» quan va rebre la trucada de Nogués, pel fet que «m’atreia per tot el que m’havien detallat, tant del projecte com del país». Per al jugador «és una oportunitat i tot un repte. Vull aportar tota l’experiència que he anat agafant al llarg dels anys», mentre afegia que el desig principal és el «d’ajudar a continuar creixent. Havia d’apostar i crec que era un lloc per a estar a gust i penso que vaig escollir la millor opció que tenia».
L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, coneix bé el seu nou fitxatge, i és que ambdós van coincidir dos cursos al Las Palmas (2015-2016 i 2016-2017), i va ser un dels motius per arribar al Principat. «Sé el sistema de joc que desenvolupa Eder [Sarabia] i la persona que és, i al final va ser un punt a favor», va dir el porter.


Amb Lizoain, Sarabia compta amb cinc porters actualment a la plantilla, tot i que Josele i Alejandro Gutiérrez estan a la rampa de sortida. La titularitat se la disputaran Nico Ratti, un altre dels nous fitxatges com és Marc Vidal, i el mateix Lizoain, que ja ha pogut conèixer el grup en estar entrenant des del divendres amb l’equip. Sobre les opcions de romandre sota pals de manera contínua a la lliga, el jugador va explicar que «és una qüestió que ha de decidir l’entrenador. Vinc a competir, sobretot, contra mi mateix». Tanmateix, el canari va voler deixar clar que «és clar que, en el cas d’un porter, aquest necessita continuïtat perquè tingui seguretat i confiança».

 

Obres al Nacional

 

Una vegada presentat el nou fitxatge, Nogués, tot i que no va voler donar massa detalls, va confirmar que, finalment, les obres a l’Estadi Nacional començaran a partir d’aquest divendres. «Ja s’estan executant les obres internes, les quals no afecten el terreny de joc ni als àmbits podem dir visibles de l’estadi», va dir Nogués, mentre deixava clar que no s’aniran fent canvis en dues fases, tal com es va anunciar des del Govern, sinó que hi haurà una única fase que s’espera que estigui enllestida per a l’inici del campionat a casa.


El director esportiu va assenyalar que «donarem totes les explicacions més endavant, quan l’equip torni de les seves estades de preparació», a les quals acudiran tots els jugadors que estiguin en nòmina amb l’entitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT