PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guille Colom deixa el MoraBanc

L'andorrà «esperava tenir més protagonisme en aquest nou projecte» i buscarà a fora l'oportunitat «de ser important»

Per El Periòdic

Colom defensa Heurtel durant un partit de la darrera temporada.
Colom defensa Heurtel durant un partit de la darrera temporada. | acb Photo / A. Villalba

Guille Colom deixa el MoraBanc. L’andorrà va fer oficial ahir la seva marxa mitjançant un comunicat a les xarxes socials. Contra tot pronòstic, el jugador abandona l’entitat tricolor després de vuit anys al primer equip, i sembla que el paper testimonial que va assolir la temporada passada, on només va jugar set partits de lliga amb poc més de set minuts de mitjana, sumat a la falta de confiança que li hauria presentat l’equip per al nou projecte de LEB Or, hauria sigutla gota que fa vessar el vas perquè l’andorrà hagi optat per buscar una oportunitat a fora.


«La raó de la meva sortida no és el descens. Ja he jugat a la lliga LEB i a moltes altres categories inferiors, i sempre amb la màxima il·lusió. Sento que estic en el millor moment de la meva carrera i esperava tenir més protagonisme en aquest nou projecte. Necessito donar-me l’oportunitat de tenir minuts i ser important, i hauré de buscar aquest canvi de rol fora de casa», va publicar Colom a les xarxes, mentre afegia que «avui toca acomiadar-me del club de la meva vida, on he jugat des que vaig agafar una pilota per primera vegada, passant per tots els equips de la base i on he tingut la sort d’haver jugat també com a professional».


Per al jugador «ha estat un honor ser capità del club del meu país i representar la nostra bandera a l’estranger», i no va voler acomiadar-se sense abans donar les gràcies «a l’afició, que heu estat sempre impecables. Feu vibrar la Bombonera cada partit i hem aconseguit victòries màgiques que mai oblidaré. I el més rellevant, ens heu donat llum a les nits més fosques, demostrant perquè sou la millor afició del món».

 

El primer fitxatge

 

Colom va ser el primer fitxatge del MoraBanc de la temporada 2016-2017. El de la pedrera va arribar, de nou, al Poliesportiu després d’estar cedit al Penyes Huesca, precisament a la LEB Or. La bona temporada del base trciolor (d’aleshores 25 anys) li va obrir les portes de l’equip de Joan Peñarroya, que ja coneixia bé el jugador i que va valorar molt positivament el pas endavant que va fer aquella temporada.


Els anys van anar passant i el fins ara capità del MoraBanc va renovar el juliol del 2020 el seu contracte fins a aquest mateix any, en el qual posava fi a la seva relació amb el club tricolor. Colom era l’únic jugador de formació que romania a la plantilla, a banda d’Albert Pons, i el descens a LEB Or sembla que tampoc li garantia gaudir de més minuts, d’aquí una de les raons principals per abandonar la disciplina, i tot apunta que el futur del jugador estarà lluny del bàsquet espanyol.

 

Més sortides

 

Tres són les incògnites que li queden a la direcció esportiva del MoraBanc pel que fa al capítol de sortides: Oriol Paulí, Tyson Pérez i Mario Nakic. Sembla que és qüestió d’hores que el Barça anunciï el fitxatge del català, ja que el conjunt necessita jugadors espanyols en plantilla, mentre que Tyson Pérez podria posar rumb a un equip ACB per tornar al màxim nivell després de la seva lesió de llarga durada. Finalment, Nakic estaria buscant una oportunitat, no massa clara, a les lligues de formació estatunidenques. 

 

Les reaccions no es van fer esperar i aficionats, companys i excompanys del jugador, així com també persones més properes al mateix van voler desitjar-li el millor en la seva nova etapa.

 

El MoraBanc també va publicar un missatge per a un dels capitans que ha tingut l'entitat tricolor:

 

«Marxa el Guille. Marxa una persona que es fa estimar i que estima el club. Sent que necessita un canvi i s'ha de respectar. El trobarem molt a faltar i li desitgem el millor. S'ho mereix. GRÀCIES GUILLE», va publicar el club a les xarxes socials.

 

Les decles

 

Guille Colom - Exjugador del MoraBanc

 

«Necessito donar-me l’oportunitat de tenir minuts i ser important, i hauré de buscar aquest canvi de rol fora de casa»

 

«[Als aficionats] Ens heu donat llum a les nits més fosques, demostrant perquè sou la millor afició del món»

PUBLICITAT
PUBLICITAT