PUBLICITAT

Les estacions registren el millor cap de setmana des del Nadal

  • Només a Grandvalira, aquest dissabte es van vendre uns 17.000 dies d'esquí
Periodic
Un grup de nens de l'escola d'esquí, mentre els turistes gaudeixen d'una jornada de l'esport blanc al Principat. Foto: TONY LARA
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Les estacions de Grandvalira i Vallnord van mostrar satisfacció per l'afluència d'esquiadors aconseguida durant aquest cap de setmana, la millor que han registrat des de les festes nadalenques.

El director de Vallnord, Martí Rafel, va explicar a l'ANA que estaven molt pendents d'aquest cap de setmana, i finalment s'han complert les expectatives, després d'un mes de gener «que no ha estat fàcil». El director de Grandvalira, José Blanco, de la seva banda, va informarque aquest dissabte es van vendre uns 17.000 dies d'esquí, i va assegurar que era necessari «un cap de setmana amb certa alegria després de patir durant els darrers caps de setmana la manca del mercat de proximitat».

Els responsables dels dominis esquiables van fer un balanç positiu d'aquest primer cap de setmana de febrer, en què es van aconseguir xifres similars a les de Reis. Aquests bons resultats arriben després d'un gener força complicat, sobretot pel que fa a l'afluència dels caps de setmana, on ha fallat el client de proximitat, sobretot el català.

En canvi, entre setmana, el director de Grandvalira, José Blanco, a destacar que el mercat rus i anglès s'ha comportat bé, i el client francès fins i tot ha crescut. Per tant, entre setmana s'han aconseguit xifres similars a les de l'any passat, que contrasten amb els mals resultats dels caps de setmana. De la seva banda, Martí Rafel va explicar que estaven a l'expectativa del que passés aquest cap de setmana, que presentava unes condicions molt favorables pel fet de ser principi de mes, fer sol, haver-hi les carreteres netes, i ser després d'una nevada. «Si amb tot a favor no venia la gent, volia dir que la crisi podia més que la neu, i finalment estem contents que no ha estat així», va destacar Rafel.

un mes amb moltes dificultats / El director de Vallnord va recordar que el mes de gener «ha estat dur i ha costat força», sobretot pel missatge de falta de neu que han percebut els clients de proximitat amb les imatges del Mundial de Snowboard de la Molina o el retard de la Pirena, entre d'altres.

Rafel també va lamentar que fins i tot va sentir a persones del país dir que no hi havia neu suficient, quan la realitat ha estat molt diferent. Blanco va coincidir a apuntar la psicosi de la manca de neu com un dels motius pels quals s'ha punxat amb el client de proximitat, tot i que considera que una part també correspon al factor econòmic.

tendència en la temporada / Rafel va esperar que el volum de clients aconseguit «marqui tendència de cara al que queda de temporada, que encara és molta». Blanco va afegir que hi ha bones expectatives als mercats internacionals i que la gran incògnita és el mercat espanyol que bàsicament visita l'estació als caps de setmana. De cara al Carnestoltes i les setmanes blanques, Blanco va indicar que hi ha un bon volum de reserves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT