PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Calvó presenta la Llei d’Economia Circular a la comissió del Pla Nacional de Residus

El Govern iniciarà un procés de participació ciutadana per l’estratègia del nou model

Per El Periòdic

Un moment de la reunió de la comissió de coordinació del PNR.
Un moment de la reunió de la comissió de coordinació del PNR. | Govern d\'Andorra

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va presidir ahir la reunió extraordinària de la comissió de coordinació del Pla Nacional de Residus (PNR). La trobada es va impulsar amb la voluntat de poder apropar el text final de la Llei d’Economia Circular aprovada pel Consell General per unanimitat.

D’aquesta manera, es va poder posar en relleu que la llei, presentada pel Govern, busca un canvi d’hàbits del consumidor, així com del productor i el distribuïdor de productes, per avançar cap a un canvi de model basat en la circularitat i abandonar el paradigma lineal. El text defineix objectius concrets per assolir un consum sostenible, la reducció dels residus i impulsar la lluita contra el malbaratament alimentari.

En aquesta línia, Calvó va explicar que els equips tècnics del ministeri treballen en la definició del reglament que prohibirà, de forma concreta i a través d’una llista, els plàstics d’un sol ús. Així mateix, també es treballa amb la voluntat que un cop estigui la llei publicada al BOPA, es pugui impulsar el programa d’ajuts a les empreses per a la conversió al model d’economia circular.

D’altra banda, durant la reunió també es va avançar en la redacció del PNR, que recull molts dels elements destacats en la Llei d’Economia Circular. Finalment, també es va explicar l’estratègia d’economia circular, un document que desenvolupa els objectius recollits a la llei, i que té intenció d’obrir un nou procés participatiu ciutadà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT