PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ja trepitgen el verd

L’FC Andorra torna de les vacances i inaugura la pretemporada 2022-2023 amb un primer entrenament

Per El Periòdic

Un instant de l’entrenament de la pretemporada per a l’FC Andorra, ahir al CE la Massana.
Un instant de l’entrenament de la pretemporada per a l’FC Andorra, ahir al CE la Massana. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va començar a rodar ahir, al CE de la Massana, en iniciar de manera oficial a la pretemporada 2022-2023. Encapçalats per l’entrenador, Eder Sarabia, el grup tricolor va realitzar el primer entrenament d’activació per afrontar les dues estades que hi ha previstes al calendari: la primera a San Pedro de Pinatar (Múrcia) des del dia 13 fins al dia 23, mentre que tancarà el mes amb una setmana a Torremirona (Girona).


Sobre la gespa es van tornar a veure les cares la gran majoria de noms que van format part de l’entitat l’any passat, amb la inclusió de l’internacional andorrà Berto Rosas, que tindria opcions de continuar a l’FC Andorra la temporada vinent, i exceptuant Manu Nieto, que ha tornat al Cadis en romandre al Principat en qualitat de cedit. Per a Sarabia, hi ha un repte «molt maco al davant, amb un salt molt important de nivell. L’any passat vam tenir una temporada històrica i ho hem estat parlant abans, per recuperar tots aquells moments que hem passat i perquè volem que sigui la base del que serà aquest any».

 

Arribaran fitxatges

 

Pel que fa al mercat de fitxatges, Sarabia va demanar tranquil·litat, ja que «està bastant aturat en general i s’aniran donant a poc a poc. És cert que tenim algunes coses avançades perquè tenim clar el que volem, però estem tranquils perquè el bloc principal serà el de l’any passat». D’altra banda, el tècnic creu que «podem ser un equip atractiu per a cert perfil de jugadors i estem oberts a rebre’n i que ens aportin aquest punt de conèixer la categoria. No busquem als millors, sinó als més adequats».


Sarabia també va explicar quina serà la imatge que vol que l’equip transmeta al terreny de joc. «Necessitarem saber que en moments determinats no serem tan dominadors, que haurem de patir, de córrer darrere la pilota, defensar, gestionar els ambients dels estadis però, evidentment, la idea, la convicció i la línia està claríssima», va dir l’entrenador mentre afegia que, pel que fa als jugadors, es veurà el mateix que l’any passat, on tots «tindran possibilitats de jugar. És la manera en què millor podem demostrar el nostre nivell, mitjançant la competència interna».


Primer entrenament de Lizoain

 

Sobre el terreny de joc del CE de la Massana es va veure l’única cara nova en el vestidor fins al moment, la del porter canari Raúl Lizoain. Anunciat dimecres, el nou guardameta es va posar a les ordres de Sarabia i caldrà esperar per veure si tindrà un rol principal, un més secundari, o si el tècnic continuarà amb la mateixa filosofia i alternarà els noms sota pals. 


Lizoain ve de ser titular indiscutible amb el Mirandès, disputant un total de 36 i 39 partits els dos darrers cursos, i arriba per aportar «lideratge, joc de peus i seguretat en el joc aeri», segons va declarar Sarabia.

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

 

«Tenim un repte molt maco al davant. [...] Vam tenir una temporada històrica, i volem que sigui la base aquest any»

«Som un equip atractiu per a cert perfil de jugadors. [...] No busquem als millors, sinó als més adequats»

PUBLICITAT
PUBLICITAT