PUBLICITAT

8.650 euros de solidaritat

  • Els Encants de Sant Antoni d'Escaldes-Engordany conserven aquesta tradició un any més
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les subhastes realitzades ahir en el marc dels Encants de Sant Antoni, a Escaldes-Engordany Foto: TONY LARA

Els Encants de Sant Antoni d'Escaldes-Engordany, que es van celebrar ahir al migdia a la plaça de l'església de Sant Pere Màrtir, van aconseguir recaptar la xifra de 8.650 euros. L'acte, organitzat entre el Comú d'Escaldes i la secció parroquial de Càritas, va aconseguir una major recaptació que l'any passat, segons va explicar el president de l'entitat, Agustí Font.

El president de l'associació va assegurar a l'ANA que «les últimes dades, que són les definitives, diuen que aquest any hem fet 8.650 euros, per tant depassem la dada de l'any passat i això és extraordinari». La subhasta es va iniciar al voltant de dos quarts de dotze i va anar a càrrec d'Emili Pérez, que s'estrenava en la direcció de l'esdeveniment i que va donat a l'acte un toc d'humor.

«És una fira que es fa cada any i tot el que es rifa ho dóna la gent perquè Càritas reculli cèntims», va afirmarPérez poc abans d'iniciar amb les apostes. Aquest any es van assolit disset lots d'aliments que la gent ha donat per a l'ocasió, com són embotits típics andorrans, peus i orelles de porc, coques, coca masegada i pa de pessic, tal com va assenyalar Pérez.

Al llarg del matí, els lots més disputats van arribar a adjudicar-se per la xifra de 950 euros, mentre que d'altres ho van estar per quantitats menors, entre 300 i 600. La rifa que es va fer d'un dels lots al final va resultar adjudicada a un agent de circulació del Comú d'Escaldes.

Una tradició viva

A la subhasta hi va assistir també el cònsol major d'Escaldes, Antoni Martí, que va elogiar la tradició dels Encants, tot ressaltant que va començar el 1920 i que, per tant, «porta gairebé un segle i continua sent vigent perquè el que recapta Càritas ho reparteix entre la gent que ho passa pitjor». Martí va recordar, en aquest sentit, que no s'ha d'oblidar que «les coses a Andorra no van com abans», doncs el context és de crisi econòmica.

En finalitzar l'acte, l'Esbart Santa Anna va oferir alguns balls a l'entorn de la plaça de l'Església. Cal recordar que el Comú d'Escaldes-Engordany havia informat prèviament els residents de la parròquia de la celebració d'aquest acte, recordant la importància de conservar les tradicions, com és el cas dels Encants de Sant Antoni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT