PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mobilitat restringida a la Massana per la Copa del Món de BTT

La corporació habilitarà autobusos gratis per a residents i turistes durant els dos dies

Per El Periòdic

Mapa de l’organització de l’esdeveniment de la Copa del Món de BTT.
Mapa de l’organització de l’esdeveniment de la Copa del Món de BTT. | Vallnord - Pal Arinsal

Vallnord - Pal Arinsal, juntament amb el Departament de Mobilitat, el Comú de la Massana, la Policia, els Bombers i Protecció Civil, han establert un pla de prevenció de mobilitat amb la finalitat de seguir amb els objectius de sostenibilitat de cara a la celebració de la Copa del Món de BTT. «Es tracta d’una iniciativa pionera al país», tal com va destacar el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé. Així mateix, va remarcar que el pla ha estat clau per aquest esdeveniment de país, ja que és una «aposta clara i decidida per aconseguir una fita esportiva sostenible, i evitar el col·lapse de vehicles a la parròquia de la Massana així com a tot el país». Per aquest motiu, s’han realitzat diferents accions, a càrrec de l’estació de muntanya que permetran fer-ho possible.

Amb la finalitat d’assolir una millor mobilitat a tot el país, l’estació ha arribat a un acord amb Coopalsa i Autocars Nadal per tal d’oferir el transport de línia gratuït a totes les parròquies durant els dies 16 i 17 de juliol. Aquesta iniciativa s’aplicarà no només als residents del país, sinó a totes les persones que visitin Andorra aquell cap de setmana. El director general d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va remarcar que «aquestes accions ajuden a fomentar l’ús del transport públic», sobretot de cara als turistes.

Tenint en compte que s’espera al voltant de 50.000 visitants per la Copa del Món, la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, va especificar l’intens treball que s’ha dut a terme per «ordenar els accessos i els aparcaments, tenint en compte els criteris de sostenibilitat». També va voler fer una crida perquè tots els assistents prescindeixin del vehicle propi i facin ús dels transports gratuïts que es posen a disposició. Per aquest motiu, els autobusos parroquials de la Massana també s’oferiran de forma gratuïta a tots els clients. Així mateix, hi haurà dos vehicles disponibles en lloc d’un per doblar la freqüència de circulació i rotació. 

En el cas d’assistir a la Copa del Món en vehicle propi, s’ha de tenir en compte que els espectadors es trobaran amb restriccions i no podran accedir a la part més pròxima a la competició. Així doncs, es posen a disposició dos aparcaments coberts al centre urbà per a clients: La Closeta i el Farré Negre, que a més oferiran una promoció de vuit hores per 8,5 euros. A banda, la novetat ha estat l’habilitació de dues noves zones per aparcar els vehicles. La primera, a l’antic càmping Teixidó (al camí Ral) i la segona zona d’aparcament a la nova urbanització que s’està construint davant dels Bombers de la Massana. Arinsal també oferirà espais per aparcar-se com el pàrquing de les Berques d’Arinsal, Josep Serra i Comallemple. El servei de shuttles gratuït permetrà als clients arribar fins al telecabina de o accedir als altres transports fins a Pal. 

Pel que fa a la zona blava, es realitzaran canvis per poder donar el màxim de cabuda als vehicles. Així doncs, a la delimitació del centre de la Massana, i la de després del telecabina fins a la rotonda del camp de futbol de la parròquia, els automòbils hauran d’aparcar-se en bateria. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT