Mònica Doria aconsegueix el bronze en K1 al Mundial sub-23

L'andorrana ha completat una baixada sense errors quedant-se a només a sis centèsimes de la segona posició

Doria durant la baixada en K1.
Doria durant la baixada en K1. | Planet Canoe

Mònica Doria es va penjar ahir el primer metall en la seva participació en el Mundial sub-23 de piragüisme que s’està portant a terme a la localitat italiana d’Ivrea. La palista andorrana va acabar en la tercera posició de la final de K1 (caiac) després de completar una baixada sense errors, i quedant a només a sis centèsimes de la segona posició. Doria va completar el descens amb un temps de 93.61, a poc més de tres segons de la guanyadora, que va ser l’eslovaca Eliska Mintalova (90,51). Entre elles, i a només 0,06 de l’andorrana es va situar la francesa Emma Vuitton.

Al matí, la palista havia aconseguit classificar-se per a la final sense massa problemes, marcant el quart millor registre al parc de regates d’Ivrea amb un temps total de 95.03, a 1.94 de la primera classificada, que va ser la txeca Antonie Galuskova (93.09). La britànica Phoebe Spicer va ser segona en aquestes semifinals amb un temps de 94.93, mentre que l’eslovaca Eliska Mintalova va tancar el top3, quedant per sobre de la tricolor amb una marca de 94.96.

Una vegada obtingut aquest metall, Doria lluitarà avui, a partir de les 09.50 hores, per assolir, primer, una nova final, disputant les semifinals en la modalitat de canoa, i després un nou metall en l’especialitat de C1, on ja va passar el tall i és una de les principals favorites, atesa la seva experiència internacional. En les classificatories de canoa, la palista va sortir última, en ser la que millor rànquing tenia entre totes les participants, i finalment es va fer un lloc a les semifinals sense la necessitat de la repesca, ja que va completar el traçat amb el cinquè millor temps, a 3.26 del millor registre, que el va marcar la txeca Satkova.

Així doncs, el bronze obtingut s’afegeix a la medalla d’or que va guanyar l’any 2017 al campionat d’Europa júnior, i a la medalla, també de bronze, que va aconseguir a l’Europeu sub-23. L’aventura de l’andorrana en aquest Mundial sub-23 d’Ivrea posarà punt final demà, quan competirà en la disciplina de Kayak Extrem.