PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Consell General participa en l’assemblea de l’OSCE

La reunió aprova una resolució sobre la integritat territorial dels estats

Per El Periòdic

Un instant de l’assamblea.
Un instant de l’assamblea. | Consell General

Diferents representants parlamentaris del Consell General van participar en la 29a Assamblea de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), ara fa una setmana, en què es va aprovar una resolució per modificar el seu reglament perquè en el cas que un estat membre violi la sobirania i la integritat territorial d’un altre se’n puguin impugnar les seves credencials. En aquest cas, el dictamen preveu que el president de l’assemblea nomeni un comitè de credencials que haurà de recomanar a la mesa, i, si escau, posposar el mandat de dita delegació fins que es produeixin canvis significatius en la política del mateix estat membre.

La resolució adoptada, a més a més, condemna les violacions flagrants dels principis de l’Acta de Hèlsinki i de la jurisdicció fonamental del dret internacional comeses per part del govern de la Federació russa, dona suport a la sobirania i integritat territorial d’Ucraïna, i demana el cessament immediat de les hostilitats.

De la mateixa manera, la Comissió d’Afers polítics va aprovar una resolució on es condemna la guerra i s’expressa el seu suport al treball de la Comissió d’Investigació Internacional independent, la qual va rebre el mandat del Consell dels Drets humans de l’ONU. Igualment, es va donar suport a les actuacions en curs a la Cort Penal Internacional que està investigant presumptes crims de guerra comesos per qualsevol de les parts del conflicte a Ucraïna. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT