PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra podrà iniciar les obres al Nacional en dues fases

A partir d’avui es treballarà en els aspectes que no afectin el terreny de joc per poder disputar la Conference

Per El Periòdic

Una imatge de l’Estadi Nacional la temporada passada.
Una imatge de l’Estadi Nacional la temporada passada. | @FCANDORRA

L’FC Andorra començarà avui els treballs de reforma de l’Estadi Nacional per tal d’acoblar-se a les exigències imposades per LaLiga de cara a la disputa de LaLiga SmartBank en qüestió de setmanes. El Govern ha autoritzat l’entitat tricolor a començar a treballar, però els canvis s’hauran de fer en dues fases.


La primera, que començarà a partir d’avui, inclourà les modificacions que no tinguin res a veure amb el terreny de joc, ja que va quedar confirmat que l’Atlètic d’Escaldes disputarà el seu partit de tornada referent a la primera ronda de la fase prèvia de la Conference League a l’Estadi Nacional el pròxim dia 14. Per tant, a partir del dia 15, l’FC Andorra posarà en marxa la segona fase de les obres, que ja inclouran el canvi de gespa i altres aspectes que inclouen el terreny de joc. Això sí, tots els costos seran assumits per l’FC Andorra.


El mateix Govern va informar ahir a la tarda que la secretaria d’Estat d’Esports havia acceptat l’acord de col·laboració al qual han arribat l’FC Andorra, la Federació Andorrana de Futbol (FAF), el VPC Andorra Rugby XV i la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) per a l’ús de l’Estadi Nacional les dues pròximes temporades. «Segons l’entesa a la qual han arribat els quatre actors, l’FC Andorrra, arran de l’ascens aquesta temporada a la segona divisió espanyola de futbol (LaLiga Smartbank), podrà utilitzar de forma preferent l’Estadi Nacional per a la disputa dels partits, tenint en compte que l’Estadi Nacional és l’única infraestructura del país que compleix les necessitats establertes per la competició», va informar l’Executiu mitjançant un comunicat.


La resolució arriba després d’abandonar definitivament la idea que els equips andorrans disputessin els seus partits de la Conference League a l’Estadi Comunal, on la gespa era el principal factor de preocupació. El mal estat d’algunes zones, juntament amb les contínues negatives de la UEFA i, a més, del Gzira United (rival de l’Atlètic d’Escaldes), que no volia canviar el Nacional pel Comunal, impossibilitava qualsevol opció de sortida.


Segons van declarar des del Govern, la voluntat del mateix en aquesta situació, «tal com ha expressat en nombroses ocasions, ha estat la de facilitar al màxim possible totes les opcions viables i donar resposta a totes les demandes, sempre tenint en compte que eren les entitats les qui s’havien de posar d’acord». En el mateix comunicat també es feia referència a la tasca conciliadora de l’Executiu, que «ha afavorit el diàleg i l’entesa entres totes les parts per trobar la millor solució a la situació, i atenent també la demanda d’espai que ha requerit l’FC Andorra i el Comú d’Encamp».


Amb aquesta resolució, l’FC Andorra ja no comptaria amb la mateixa pressa per tal de deixar-ho tot a punt per al començament de la lliga (tot i que compta amb tres setmanes extra per acabar d’adequar tots els elements en iniciar el campionat fora de casa les tres primeres jornades). Tanmateix, les exigències de LaLiga, obligaran el club a no endarrerir-se en els terminis establerts. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT