Amb opcions

La UE Santa Coloma perd per la mínima (0-1) davant el Breidablik a l’anada de la fase prèvia de la Conference

Un instant del duel d’ahir entre la UE Santa Coloma i el Breidablik a l’Estadi Nacional. | UE Santa Coloma

La UE Santa Coloma va caure per la mínima en el partit d’anada de la primera ronda de classificació de la Conference League. Els del Principat es van enfrontar al Breidablik, primer classificat de la lliga islandesa, amb els quals van acabar cedint per la mínima a l’Estadi Nacional (0-1).

Els primers minuts van estar protagonitzats pel dret de tanteig al qual es van adherir ambdós conjunts. Els islandesos es van mostrar més curosos amb la pilota, intentant dominar des de la defensa amb la possessió, per després intentar sorprendre amb combinacions ràpides. No obstant això, els colomencs van ser qui més perill va posar a les àrees. Mitjançant una bona defensa, els locals van aprofitar la rapidesa de Joel Paredes i David Virgili per arribar amb opcions a la porteria defensada per Einarsson.

Faysal Chouaib va tenir la primera per als groc i negres gràcies a una bona internada de Paredes per banda dreta. La passada filtrada la va arribar a connectar el 9 del Santa Coloma, però va estar molt atent Muminovic per rebutjar el xut. Paredes estava sent l’home més incisiu dels 11 escollits per començar la trobada per part de Juan Velasco, i els seus companys ho sabien i el buscaven contínuament.

Malauradament, quan millor estaven els colomencs va arribar el cop. Una pilota provinent d’una jugada aïllada va acabar amb la indecisió per part de Rebés i el porter Priego. Ni un ni l’altre es van decidir a agafar l’esfèric, i quan l’internacional tricolor va intentar rebutjar va aparèixer Thordvaldsson per posar la cama i, amb el rebuig, provocar que la pilota acabés dins de la porteria per posar el 0-1.

La gerra d’aigua freda va fer que durant els següents minuts a la UE Santa Coloma li costés combinar, però a poc a poc va tornar a agafar ritme, tenint algunes aproximacions perilloses. Amb aquest context, la més clara per als andorrans la va tenir Virgili al minut 34. L’extrem es va marcar una jugada individual per acabar estavellant la pilota al travesser. Just tres minuts després arribaria la rèplica per part del Breidablik, amb una bona centrada des de la banda dreta que Svanthorsson va rematar sol, però que finalment va sortir fregant el pal esquerre de Priego.

Amb la diferència mínima els jugadors van enfilar el túnel de vestidors, i ja en la segona meitat les pulsacions van anar en augment. L’equip del Principat va continuar intentant-ho, però els va faltar una última passada per plantar-se mà a mà amb Einarsson. La lluita va passar d’estar al mig del camp en compte a les àrees, però, tot i això, De Pablos va tenir una bona ocasió per desfer l’empat amb una centrada enverinada, mentre que, poc després, a la centrada de Chouaib no va arribar per poc Paredes.

A partir del minut 70, el Breidablik va començar a trepitjar l’àrea colomenca amb assiduïtat, i en el 73 l’àrbitre va anul·lar un gol en fora de joc de Sowe, per a la tranquil·litat andorrana. Cada minut que passava era una oportunitat perduda per igualar la trobada i els islandesos van anar de menys a més, mentre que la UE Santa Coloma intentava fer mal al contraatac.

La defensa plantejada pels homes de Velasco va ser excel·lent, i l’única errada comesa havia significat el 0-1. Ja en els últims minuts, a la desesperada, els colomencs van intentar colpejar el seu rival pels extrems, però sense èxit. Amb el xiulet de l’àrbitre el partit va finalitzar amb el 0-1 al lluminós, i la UE Santa Coloma disputarà la tornada el pròxim dia 14, a terres islandeses.

Les claus

Indecisió: Ni Marc Rebés ni Marc Priego van decidir qui havia de rebutjar la pilota que va suposar el 0-1 per al Breidablik.

Ocasions: La UE Santa Coloma va tenir ocasions suficients per empatar la trobada en la primera meitat, però no va tenir sort.

Defensa: L’equip del Principat va estar sòlid al darrere durant els 90 minuts, amb una única errada que va suposar el 0-1.

Opcions: Amb un resultat tan curt, la UE Santa Coloma continua amb opcions de superar l’eliminatòria a Islàndia.

El vestidor

«No podem demanar més del que hem fet»

L’entrenador de la UE Santa Coloma, Juan Velasco, es va mostrar «orgullós» de l’actitud que havien tingut els seus jugadors, i va afirmar que «no podem demanar més del que hem fet, ja que hem gaudit de moltes ocasions i la que ens ha condemnat ha sigut una errada nostra». El tècnic va comentar també que la idea de joc serà la mateixa en la tornada, «i anirem a competir i intentar capgirar l’eliminatòria».