PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes garanteix la 39a edició del Festival de Jazz l’any que ve

El comú espera poder incrementar progressivament el pressupost per portar artistes de renom

Per El Periòdic

El concert de Marco Mezquide a la 38a edició del Festival Internaiconal de Jazz d’Escaldes-Engordany.
El concert de Marco Mezquide a la 38a edició del Festival Internaiconal de Jazz d’Escaldes-Engordany. | COMÚ D\'ESCALDES-ENGORDANY/JONATHAN GIL

La parròquia d’Escaldes-Engordany va clausurar dimecres la 38a edició del Festival Internacional de Jazz d’Andorra garantint una pròxima mostra de cara al 2023. Així ho va manifestar el cònsol menor escaldenc, Joaquim Dolsa, que va exposar que des de la corporació estan molt satisfets d’haver retornat el certamen al poble. «Penso que ens ha sortit un festival bastant rodó tenint en compte com ha anat una mica tot plegat i des del comú és important dir que aquesta mostra ha vingut per quedar-se i ja podem anunciar que l’any vinent hi haurà el 39è festival de jazz», va asseverar. En aquest sentit, va recordar que la voluntat de l’administració comunal era recuperar el certamen el primer any de mandat, però la irrupció de la pandèmia del coronavirus no ho va permetre. Així doncs, enguany, veient que durant el primer trimestre la situació sanitària començava a millorar, «ens vam aventurar a fer-ho», una decisió que «ens va comportar sortir més tard que la resta de festivals a l’hora de contractar artistes» i, tot i que «no és la millor manera de fer-ho», refermen que estar molt satisfets dels resultats.

Dolsa també va indicar que en vista a l’edició del 2023, la voluntat és «incrementar el nivell» en l’àmbit pressupostari per poder tenir artistes de renom. Tanmateix, va deixar clar que la mostra «no és un sprint, és una cursa de fons, una marató», per la qual cosa, «anirem a poc a poc i el creixement pressupostari no serà espectacular», sinó que anirà in crescendo.

Per la seva banda, el conseller de Cultura escaldenc, Valentí Closa, va subscriure les paraules del cònsol i va reiterar que, malgrat que encara no disposin de les xifres exactes, el balanç general «és altament positiu», tot destacant l’alta afluència als principals concerts, com el de Sílvia Cruz i Ron Carter. A més, va ressaltar el bon funcionament de les actuacions de jazz al carrer a la plaça Coprínceps, a les quals, calculant que hi van assistir fins a 800 persones. «Sabíem que això era una cursa de fons i ens ha sortit molt bé artísticament, hem entrat un altra vegada al món del jazz dels festivals d’estiu amb bon peu i volem continuar així», va manifestar.

 

Pisos socials

En un altre ordre de coses, qüestionat sobre les declaracions realitzades pel titular de la cartera de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, en relació amb la no viabilitat del terreny de l’antic escorxador de la parròquia, el qual el comú havia proposat cedir al Govern, el cònsol menor va obrir la porta a estudiar des d’Escaldes-Engordany la possible construcció de pisos a preu assequible o socials. «Si consideren que el terreny no és oportú, potser ens ho mirarem des de la corporació i analitzarem si és possible tirar-ho endavant nosaltres mateixos; estudiar quins són els problemes que té i com es podrien resoldre», va afirmar.

Tanmateix, va considerar que si al seu dia es va poder bastir l’antic escorxador i l’edifici que hi ha al costat, «m’imagino que, 50 anys després, amb el que ha evolucionat la tecnologia, hauríem de ser capaços de construir-hi. No veig què pot impedir avui dia edificar un habitatge en aquell terreny». Respecte a la gran inversió que suposaria la construcció, segons va apuntar el ministre, va indicar que des de l’Executiu es podrien posar en contacte amb el comú i gestionar-ho les dues administracions.

Quant a la qüestió relativa al fet que Escaldes-Engordany disposa de més terreny que podria cedir, Dolsa va exposar que la parròquia té pocs terrenys de propietat al centre i la majoria són de privats, com per exemple el Clot d’Emprivat, un indret on «no crec que el Govern hi pugui construir pisos a preu assequible o socials».

D’altra banda, en referència a l’incendi que va tenir lloc aquest dimarts al vespre al costat del pont de la Tosca, va manifestar que el comú no té competència sobre el cos d’extinció d’incendis, però, respecte als problemes per accedir a l’habitatge, va comentar que, en vista al futur, «caldrà que els comuns siguem més curosos amb els plans d’urbanisme», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT