L’Atlètic d’Escaldes empata a un amb el Gzira United a Malta

Guillaume López iguala el partit per als escaldencs i dona esperances per superar l’eliminatòria

Un instant del partit d’ahir entre el Gzira United i l’Atlètic d’Escaldes.
Un instant del partit d’ahir entre el Gzira United i l’Atlètic d’Escaldes. | RC Audiovisuals

L’Atlètic d’Escaldes va poder sortir viu del Centenary Stadium de Ta’Qali (Malta) després d’empatar 1-1 amb el Gzira United en el partit d’anada de la primera fase de classificació de la UEFA Conference League. El duel va començar d’allò més igualat. Lluny de quedar-se esperant l’atac dels rivals, els escaldencs van sortir a pressionar, a buscar la porteria rival, i a prop van estar en més d’una ocasió d’obrir el marcador. Bolívar ho va intentar als tres minuts de trobada, com també Garrido, però els dos es van trobar amb el mateix obstacle: Darijan Zarkov. El porter del Gzira United va estar d’allò més encertat, i també va ser clau per evitar que Guillaume López fes el 0-1 en una de les ocasions més clares dels andorrans en la primera meitat.

En total, fins a cinc vegades van arribar els homes de Fede Bessone a la porteria rival, per quatre dels maltesos, els quals també van posar a prova Àlex Ruiz, sobretot en oportunitats a pilota parada. Al final dels primers 45 minuts, les estadístiques no podien estar més igualades, amb els dos equips repartint-se la possessió, mostrant un estil de joc similar i intercanviant cops repetidament.

Malauradament, l’equitat establerta es va desfer ben aviat, exactament als pocs segons de començar la segona meitat. Una combinació ràpida del Gzira va acabar amb Jefferson rebent sol dins de l’àrea petita i el davanter no va perdonar, posant l’1-0 al lluminós.

A partir d’aquí, els escaldencs van reaccionant, quedant-se amb la possessió i sent més actius en atac, fins que va arribar l’alegria. Un córner tret per Cisteró el va anar a buscar amb tot Guillaume López, aconseguint el premi del gol i firmant l’empat a un (1-1). Els minuts van anar passant i la intensitat es va reduir considerablement, però a l’Atlètic li valia l’empat després de superar un gol en contra inicial. D’aquesta manera, amb l’1-1 final, tot es decidirà a Andorra dijous vinent.