PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El primer en aterrar

Rafa Luz torna al MoraBanc des que vestís la tricolor la temporada 2018-2019 i firma per tres temporades

Per El Periòdic

Luz en un partit amb el Surne Bilbao Basket.
Luz en un partit amb el Surne Bilbao Basket. | acb Photo / A. Arrizabalaga

Rafa Luz torna al MoraBanc. El jugador brasiler es converteix així en el primer fitxatge de fora del club (després de la renovació de Nacho Llovet) per a la temporada 2022-2023, en la qual els tricolor buscaran tornar a l’ACB després del seu pas per la LEB Or. De fet, l’internacional amb el Brasil firma per tres temporades (1+2 amb un contracte vinculat a aconseguir l’ascens ACB i, per tant, si no s’aconseguís aquesta fita, només estaria una temporada al Principat).


Luz torna a Andorra després de saber el que és el Poliesportiu en haver jugat amb la samarreta tricolor la temporada 2018-2019. El base arriba després d’haver tingut un bon any a l’ACB amb el Surne Bilbao Basket, equip amb el qual va registrar 6.1 punts, 2.4 rebots i 3.1 assistències per partit. A més, va ser el setè jugador amb millor valoració del seu ja exequip amb 7,4 i un dels més utilitzats per Álex Mumbrú a l’elit del bàsquet espanyol amb un total de 21.23 minuts de mitjana sobre la pista (706 minuts en total).


Les primeres reaccions al fitxatge no s’han fet esperar, i el mateix general manager el MoraBanc i encarregat de l’àrea esportiva, Francesc Solana, va declarar que Luz «és un jugador que arriba en el millor moment de la seva carrera, i que escull jugar amb nosaltres a LEB Or». Solana també va afegir que «per nosaltres és important poder comptar amb jugadors que tinguin un nivell així i ganes d’afrontar un repte com el que tindrem aquesta temporada». Per al general manager, «Rafa Luz és un jugador que ens aportarà la seva experiència, el seu físic en atac i en defensa, i un caràcter guanyador que volem que tingui l’equip en una competició que serà molt dura».


El jugador es va acomiadar aquest mateix dilluns del Surne Bilbao Basket mitjançant un missatge a les xarxes socials, on va exposar que «arriba l’hora de separar els nostres camins. Ha estat un autèntic honor defensar els vostres colors i gaudir d’una temporada plena d’emocions. Gràcies per rebre i tractar-me a mi i a la meva família tan bé. Una part de la família és bilbaïna. Us desitjo la millor de les sorts». Hores després, i amb l’anunci oficial per part del MoraBanc, Luz comentava a les xarxes socials que «estic molt feliç de tornar. Hi ha algú molt contenta [mostrant una foto de la seva filla]. Principalment la seva mare».


Des del Surne Bilbao Basket també es va llençar un missatge pel jugador: «Volem agrair al jugador el seu lideratge, garra i força a la pista en la seva temporada 2021-2022 com a home de negre. La seva aportació ha estat important perquè l’equip completés els objectius de la temporada. Des de Surne Bilbao Basket volem desitjar-te tota la sort del món en els teus pròxims reptes professionals. Eskerrik asko, Rafa».


Caràcter a la pista

 

Rafa Luz compleix el perfil desitjat pel nou entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, sent un jugador amb caràcter i físic sobre el parquet. El brasiler és un gran coneixedor del bàsquet espanyol, i és que les seves últimes 12 temporades les ha passades, tot i que intermitentment, a l’ACB, en equips com l’Unicaja, on es va formar com a professional.


Després de destacar a l’inici de la temporada 2010-2011 en les files de l’Unicaja, el seu protagonisme es va anar reduint fins al punt de passar a ser integrant del Clíniques Rincón Axarquía, a la LEB Or, per després firmar una cessió fins a final de temporada amb el CB Granada. Lucentum Alacant i Obradoiro CAB van ser les seves següents destinacions, per a, finalment, deixar Espanya després de vuit temporades i marxar al Flamengo.


La victòria de Brasil als Jocs Panamericans el 2015 va atreure l’interès dels Saski Baskonia perquè el juliol de 2018 s’acabés fent oficial el seu fitxatge pel MoraBanc, on va fer una mitjana de 5,4 punts, 2,5 assistències i 6,9 de valoració amb un equip que va arribar a les semifinals de l’Eurocup.


Amb l’UCAM Múrcia i, posteriorment amb el Surne Bilbao Basket, va tenir certa regularitat, però sobretot ha estat la intensitat defensiva i el seu físic que li permet arribar sencer a la lluita per la victòria en els últims minuts el que ha fet el MoraBanc fer el pas de recuperar el jugador. Tal com ja va dir el dia de la seva presentació Natxo Lezkano, per obtenir l’ascens es necessitarà jugadors «compromesos, intensos sobre la pista i amb una capacitat defensiva elevada». Luz no és un jugador que compti amb excessius punts a les mans, però arriba amb força per dirigir el joc tricolor. 

 

Les decles

 

Francesc Solana - General Manager del MoraBanc

«És un jugador que arriba en el millor moment de la seva carrera, i que escull jugar amb nosaltres a LEB Or»

 

Rafa Luz - Jugador del MoraBanc

«Estic molt feliç de tornar. Hi ha algú molt contenta [mostrant una foto de la seva filla]. Principalment la seva mare»

PUBLICITAT
PUBLICITAT