PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú de la Massana homenatja Amadeu Rossell

L’acte de distinció tindrà lloc el diumenge vinent a la plaça de l’Església

Per El Periòdic

Amadeu Rossell.
Amadeu Rossell. | Àngels Tarradellas

L’Homenatge al Ciutadà promogut des del Comú de la Massana reconeixerà enguany la contribució d’Amadeu Rossell, que va morir durant els aiguats del 1982 intentant protegir la parròquia. En aquesta ocasió, la corporació no ha obert convocatòria per presentar candidatures, sinó que ha decidit concedir-lo a Rossell, coincidint amb els 40 anys dels aiguats.

Els aiguats del 1982 van ser un dels pitjors episodis de la història recent del país i van tenir un efecte especialment devastador a la Massana. La tarda de diumenge del 7 de novembre del 1982, Amadeu Rossell, acompanyat de Gregorio Cerviño, en plenes pluges torrencials i sense llum, van córrer a tancar les vàlvules de distribució del gas a la Massana. Van arribar-hi a palpentes i amb una inundació d’1,5 metres d’aigua, recoberta d’una capa de gas líquid que s’anava estenent a poc a poc. Cerviño es va submergir per tancar les vàlvules inferiors quan una gran flamarada va encendre el gas dispers per tota la instal·lació. Rossell va patir cremades molt greus en l’incendi i va morir dos dies després.

L’acte de distinció tindrà lloc el diumenge vinent, 10 de juliol, a les 13.00 hores a la plaça de l’Església, en el marc de les festes del Roser de la Massana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT