PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol ajorna ‘sine die’ el telefèric del pic del Carroi

La cònsol apunta a una contribució econòmica de l’administració pública

Per El Periòdic

Olga Molné i Conxita Marsol, durant la presentació del projecte.
Olga Molné i Conxita Marsol, durant la presentació del projecte. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va exposar ahir que, a hores d’ara, la iniciativa per construir un telefèric que uneixi la capital amb el pic de Carroi està «bastant ajornada». No obstant això, va matisar que no s’ha descartat en cap moment la infraestructura. Marsol va fer aquestes declaracions en el marc d’una presentació celebrada ahir, i va refermar que creu en el potencial del giny. Així, va considerar que, si no el pot tirar endavant la corporació actual, la següent ho hauria de fer. 

Tanmateix, va destacar que les empreses que es dediquen a construir aquestes instal·lacions han tingut complicacions a causa de la pandèmia i l’encariment dels materials de construcció, un fet que provoca un canvi de plantejament en el projecte inicial. En aquest sentit, mentre que inicialment es preveia que fos finançat completament amb inversió privada, va apuntar que és possible que l’administració pública hi hagi de tenir un pes.

El plec de bases pel giny estimava un cost d’uns 40 milions d’euros i una explotació de com a molt 45 anys. A més, incloïa la possibilitat d’ampliar el recorregut fins a l’estació de Pal. No obstant això, el concurs va quedar desert perquè cap empresa hi va concórrer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT