Entre 16 i 30 graus

L’australiana Ashleigh Gentle i el francès Simon Viain guanyen l’Ironman 70.3 en les respectives categories

La pujada a un dels ports, en la modalitat de ciclisme, ahir durant l'Ironman.
La pujada a un dels ports, en la modalitat de ciclisme, ahir durant l'Ironman. | Ironman

Andorra va viure ahir l’espectacular cursa de l’Ironman 70.30, que va tancar la 2a edició de l’Andorra Multisport Festival. La prova de triatló va permetre als participants descobrir les aigües del llac d’Engolasters –a 16ºC de temperatura–, les carreteres i els colls del nord del país i, finalment, l’ambient urbà de la capital. El dia va ser molt càlid, amb temperatures que van oscil·lar entre els 25ºC del matí i els 30ºC del migdia. L’australiana Ashleigh Gentle i el francès Simon Viain es van endur la victòria final, en les respectives categories.

D’entre els triatletes que van decidir participar en el repte, destacaven els noms que, a primera hora, van arrencar amb la intenció de marcar els millors temps de la jornada. Així, cal remarcar l’australià Josh Amberger, especialista en la secció de natació i un dels grans favorits. També van acudir a Andorra els francesos Etienne Diemunsch i Simon Viain (el guanyador final), i els catalans Erik Merino i Jordi Montraveta. En categoria femenina, destacaven els noms de les australianes Ashleigh Gentle (la guanyadora final) i Penny Slater, la nord-americana Amy Cymerman i la catalana Laura Gómez.

En categoria masculina, la prova va començar bé per a Josh Amberger, que va resoldre la secció de natació en tan sols 23.29 minuts, retallant un minut al segon classificat, Simon Viain. Tanmateix, el francès va anar perdent pistonada en les dures pujades al Coll d’Ordino, arribant a perdre el lideratge al quilòmetre 60 i finalitzant la secció de bicicleta en tercer posició. Jordi Montraveta va ser el gran líder en el segment ciclista i, tot i sortir de l’aigua en setena posició, es va situar a més d’un minut de Viain i a 2.17 d’Amberger.

El francès i el català van mantenir una aferrissada lluita pels carrers d’Andorra la Vella, en la qual Viain li va acabar retallant gairebé dos minuts a Montraveta. Darrere seu, va arribar l’italià Gregory Barnaby, que va mantenir un ritme molt constant al llarg de tota la prova i finalment va haver de serrar les dents veient com Erik Merino li anava escurçant temps fins a creuar la línia de meta a tan sols quatre segons darrere seu. Amberger va acabar en sisena posició, per darrere del també català Albert Moreno, que va anar escalant posicions al llarg de la prova.

En categoria femenina no hi va haver sorpreses per la favorita, Ashleig Gentle, que va mantenir un coixí de seguretat respecte de la segona classificada durant a cursa. Gentle ja li retallava pràcticament dos minuts a la triatleta americana, Amy Cymerman, quan va sortir de l’aigua i a mesura que avançava la prova va anar guanyant temps. En la secció de bicicleta, es va situar en segona posició la francesa Jean Collonge, però no va mantenir el ritme a l’última etapa. És així com Cymerman va recuperar la segona posició durant els 21 km de cursa a peu, mentre Gentle gaudia de l’ambient pels carrers de la capital, on encara va retallar uns minuts més a la resta de triatletes. Per últim, l’italiana Giorgia Priarone va acabar sent la tercera classificada i Collonge, en canvi, es va veure obligada a baixar el ritme, superada també per Laura Gómez, que va acabar quarta.