PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú vol convertir la borda de Ràmio en un epicentre d’activitats

Hi haurà estades per a joves, sortides per a la gent gran, vies ferrades o cursos de fotografia

Per El Periòdic

Un moment de la inauguració de la rehabilitació de la borda de Ràmio.
Un moment de la inauguració de la rehabilitació de la borda de Ràmio. | ANA/L.G.

El Comú d’Escaldes-Engordany va inaugurar ahir la rehabilitació de la borda de Ràmio amb l’objectiu que esdevingui l’epicentre d’un assortit d’activitats que la corporació ha preparat per a aquest estiu. Ho va manifestar la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, que va afirmar que l’esdeveniment referma la voluntat del comú per impulsar i fer valdre la part d’administració única de la vall del Madriu-Perafita-Claror. «Aquest és el principi de totes les activitats que es desenvoluparan a l’indret al llarg de l’estiu», va indicar, com per exemple l’organització d’unes estades per als joves d’Escaldes, rutes amb la gent gran i activitats de fotografia, entre altres. A més, va reconèixer que la vall també compta amb vies ferrades, rutes d’escalada i els rucs, pels quals s’han adaptat les instal·lacions.

L’acte, que va comptar amb la presència de diverses autoritats comunals i nacionals, com el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i el conseller de la minoria de Demòcrates, Miquel Aleix, entre altres, va ser «molt emotiu». 

En referència a la rehabilitació de la infraestructura, va explicar que s’hi va començar a treballar l’any passat començant per assegurar-ne l’estabilitat, ja que presentava diversos problemes pels quals es podria haver esfondrat. Així doncs, es van col·locar unes bigues a l’interior per donar-li estabilitat i es va refer la teulada, a banda també s’ha habilitat l’espai per acollir estades, s’han adequat els espais per tenir-hi els rucs i s’han instal·lat lavabos ecològics. «Avui [ahir] hem vist que la nostra il·lusió és compartida amb gran part de la població, per la qual cosa cada cop tenim més clar que continuarem rehabilitant l’espai perquè sempre tingui vida», va assenyalar Gili, afegint que els treballs es duran a terme, en tot moment, tenint respecte i respectant el medi natural que l’envolta, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT