PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna el Cirque du Soleil

L’objectiu és recuperar les xifres del 2019, «el millor any de la història del turisme d’Andorra»

Per El Periòdic

Un moment de l’assaig general de MUV del Cirque du Soleil, ahir a la nit.
Un moment de l’assaig general de MUV del Cirque du Soleil, ahir a la nit. | EL PERIÒDIC

El Cirque du Soleil ha tornat al Principat després de dos anys d’absència per la pandèmia. En l’assaig general d’ahir al vespre, el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va explicar que es tracta d’un espectacle «efusiu, únic al món» que reuneix artistes de 25 nacionalitats i genera un concepte «cultural molt popular». «És el vuitè any, no consecutiu, que el Cirque ve a Andorra i això és molt important. És una marca top de l’oci mundial que aporta un valor afegit al nostre model turístic», va assenyalar Budzaku.

L’objectiu d’enguany és assolir les xifres del 2019, un «repte» gens fàcil, tenint en compte que es tracta del «millor any de la història del turisme d’Andorra». Tot i això, es va en la bona línia, ja que com va reconèixer el director general les entrades pels caps de setmana ja estan pràcticament venudes al 100% «i entre setmana ens trobem al 75%». Històricament, l’aforament al Cirque ha rondat el 90% de mitjana, i Budzaku preveu que continuï així, perquè «la tendència de mercat actual és la reserva en l’últim moment» i s’ha comprovat que «com més s’apropa el dia de l’espectacle, més entrades es venen». A més, aquest any hi ha un element diferenciador, ja que les entrades de peu dret no són gratuïtes i, mentre que al 2019 s’havien d’adquirir 10 dies abans, ara poden ser last minute. En aquest sentit, el director d’Andorra Turisme va apuntar que «la nostra idea inicial era que totes les entrades fossin de pagament, perquè només volíem graderia, però per les característiques de l’espectacle, en el qual la gent interactua, es requeria públic de peu i hem decidit un preu simbòlic de 5 euros». També cal tenir present que els passis es poden comprar a través del web d’Andorra Turisme o mitjançant packs hotelers i, segons Budzaku, aquests últims van al mateix ritme que en la prepandèmia. 

Pel que fa a la ubicació, el Comú d’Andorra la Vella enguany no ha cedit enguany el pàrquing del Parc Central i tot l’embalat s’ha hagut de traslladar a Prada Casadet, a l’antiga plaça de braus. Tot i que el muntatge ha donat menys problemes dels esperats en un primer moment, Budzaku va avançar que, de cara a l’any que ve, si no es troba una alternativa, s’hauran de fer modificacions estructurals, com enderrocar part de la plaça. «El Cirque està molt còmode amb els dos recintes i no ha notat cap canvi, però la resta, els que ens encarreguem de la part logística, sí que ho hem notat, perquè hem perdut espai per la restauració i els accessos són més complicats», va lamentar Budzaku, tot afegint que «s’han de fer ajustos necessaris si volem encabir 5.000 persones cada nit i que l’ambient respiri». 

MUV narra la història de ciutadans de dos hemisferis que viuen ignorant l’existència l’un de l’altre, fins que el Mestre de la música, més conegut com a MJ, decideix reunir tot el planeta i ballar al mateix ritme. Per fer-ho realitat, l’MJ demana al públic que actuï com a catalitzador per unir els habitants dels dos hemisferis, amb la qual cosa el situa en el centre de l’acció. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT