PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Oportunitats d’estiu

El MoraBanc busca entre els destacats del mercat i agrega quatre noms a la llista de possibles fitxatges

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Aleix Font, Juani Marcos, Karamo Jawara i Sean Smith.
D’esquerra a dreta: Aleix Font, Juani Marcos, Karamo Jawara i Sean Smith. | acb Photo / E. Casas - Twitter - feb - cb canarias

El MoraBanc comença una etapa vital pel que fa a la confecció de la plantilla de cara a la pròxima temporada a la LEB Or. Una vegada deixat enrere el mes de juny, quan els contractes dels jugadors finalitzen i amb el play-off d’ascens també tancat des de fa algunes setmanes, el mercat es dinamitza i les tranferències són cada vegada més habituals.


Molts jugadors han finalitzat la seva relació amb el club pel qual van lluitar la campanya passada, i en aquests moments es presenten moltes oportunitats, les quals vol aprofitar el MoraBanc. En total, quatre noms s’han sumat a la llista de desitjables del director tècnic del club, Francesc Solana: Aleix Font, Juani Marcos, Karamo Jawara i Sean Smith.


El Casademont Saragossa va comunicar la setmana passada que Deon Thompson, Jaime Fernández i Aleix Font no formarien part del nou projecte i l’escorta barceloní agrada a la direcció tècnica andorrana. Format al Barça, Font ha anat agafant protagonisme a l’ACB en les últimes quatre temporades i es podria aprofitar aquest bagatge a l’elit per convertir el jove en una peça important per al club, començant des de baix.


D’altra banda, Juani Marcos va realitzar una temporada per emmarcar a la LEB Or amb l’ICG Força Lleida, però no va poder aconseguir el premi de l’ascens en topar-se amb el Girona de Marc Gasol. Marcos es va acoblar ràpidament al funcionament de l’equip català i va esdevenir peça clau al costat del veneçolà Michael Carrera. Un jugador potent en la faceta defensiva i assistent en atac. El ja exjugador del Lleida torna al Barça, ja que estava en qualitat de cedit, però és clar que amb la figura de Laprovítola al davant no comptarà amb el beneplàcit del club i ja busca una nova oportunitat.


Karamo Jawara, per la seva part, va materialitzar l’ascens amb el Bàsquet Girona, i juntament amb MarcGasol va ser el més destacat pel que fa al jocs interior de l’equip a la Final4. Jawara ha conquerit així el seu segons ascens a l’ACB de la seva carrera, ja que el primer va ser amb l’Acunsa Gipuzkoa, i és aquest aspecte el que més ha cridat l’atenció del MoraBanc. El noruec aportaria presència a la pintura, però no està clar que, tot i acabar contracte, vulgui tornar a la LEB una vegada assolit el cartell de Primera Divisió.


Finalment, Sean Smith va arribar el passat estiu al Lenovo Tenerife i va signar per una campanya, prorrogable a tres. El club no ha exercit l’opció de continuïtat que figurava en la vinculació entre totes dues parts, tot i ser un home important a l’hora d’ajudar els de les Illes Canàries a assolir els èxits de l’últim curs.
El club del Principat tenia l’objectiu de tancar, abans de res, l’arribada del nou entrenador, i amb Natxo Lezkano a la banqueta seguia el capítol de les sortides. Olumuyiwa i Jelínek ja han dit adeu, igual que Noua i Morgan (aquest últim no de manera oficial) i la resta de integrants que finalitzaven contracte. L’únic cas d’envergadura obert és el d’Oriol Paulí, a l’espera de resolució. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT