PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’abonament gratuït dispara un 68% les adquisicions

Si es compara amb el juny del 2021, la pujada és del 3.500%

Per El Periòdic

Un bus a l'estació nacional.
Un bus a l'estació nacional. | Arxiu ANA

L’abonament gratuït per a les línies de transport nacional d’autobusos es va posar en marxa ahir. Segons va explicar ahir el Govern, ja s’han entregat més de 6.400 abonaments, 1.793 (28%) lliurats per via digital a través de l’aplicació Mou_T_B i 4.607 (72%) per canal presencial. Si es comparen aquestes dades amb una mitjana dels abonaments venuts durant els darrers mesos, i des de la rebaixa del preu a 30 euros, s’han entregat un 68% més d’abonaments en l’actualitat. 

La mitjana en vendes mensuals de l’abonament abans de la gratuïtat era de 3.800 abonaments/mes. Si ho comparem amb el mes de juny del 2021, el creixement es dispara fins al 3.500%, ja que el mes de juny de l’any passat es van vendre 175 abonaments mensuals. Per altra banda, cal destacar també que la possibilitat d’obtenció de l’abonament per via digital també ha fet incrementar el nombre d’usuaris de l’aplicació MOU_T_B fins als 4.430.

La prova pilot, que durarà entre aquest 1 de juliol i el 31 de desembre, té com a objectiu fomentar l’ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L’abonament mensual gratuït s’ofereix a tots els residents d’entre 3 i 64 anys que no disposin ja d’un altre abonament subvencionat, com ara el Bus Jove o la Targeta Blava.

PUBLICITAT
PUBLICITAT