PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Raül Ferré s’estrena al Mundial FIA

El pilot de l'ACA té un primer contacte amb el cotxe «molt positiu» i arriba amb «molt bones sensacions»

Per El Periòdic

Ferré al Mundial FIA.
Ferré al Mundial FIA. | ACA Esport

Raül Ferré ja és a Suècia per competir aquest cap de setmana al Mundial de RallyCross FIA RX2e. Ferré va assenyalar que el primer contacte amb el cotxe va ser «molt positiu», té «molt bones sensacions» i que treballa conjuntament amb els enginyers ajustant els últims detalls. El jove pilot de l’ACA també està acompanyat pel seu entrenador esportiu en aquest projecte, el copilot andorrà Claudi Leites, que també va participar en el Programa Joves Pilots de l’ACA.

El treball de preparació del pilot andorrà ha consistit en moltes hores d’entrenament al simulador que l’ACA eSports Center ha adaptat especialment per a aquest campionat i, també, en treball físic i psicològic per tal d’arribar en condicions òptimes a la competició. L’RX2e és el primer campionat de RallyCross elèctric de la FIA, que va començar el seu camí la temporada 2021.

Un dels atractius d’aquest campionat és que es tracta d’una categoria monomarca, per això l’habilitat dels pilots és la que fa la diferència. El Mundial de RallyCross FIA RX2e és un campionat que cada any té més adeptes. Aquest any inclou cinc curses, que s’han de disputar a Suècia, a Alemanya, a Noruega, a Letònia i a Bèlgica. Se celebra en circuits tancats, amb una part de superfície sobre terra i una altra part sobre asfalt.

Els traçats també tenen salts, cosa que aporta espectacularitat visual per al públic i també per als mateixos participants. Són curses curtes amb pocs cotxes a la pista i molt intenses, de manera que són habituals els contactes entre vehicles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT