PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Seminari de recerca mostra la investigació de l’UdA gràficament

Enguany s’ha enfocat en l’anàlisi científica fora de l’àmbit acadèmic

Per El Periòdic

Un instant de la presentació.
Un instant de la presentació. | UdA

La Universitat d’Andorra (UdA) va celebrar ahir el XIV Seminari de recerca, una jornada que enguany es va centrar en com divulgar de manera efectiva les investigacions científiques fora de l’àmbit acadèmic. El personal investigador que va assistir a l’acte va participar en un concurs per donar a conèixer les seves recerques a través d’una fotografia, i va poder conèixer les millors tècniques de divulgació gràcies a les claus que va aportar el comunicador científic Javi Polinario.

El seminari va arrencar amb un balanç de l’activitat de recerca a l’UdA a càrrec del rector, Miquel Nicolau, i la cap de l’Escola Internacional de Doctorat, Virginia Larraz, que van posar de manifest que, actualment, la universitat compta amb 19 doctorands i amb 26 investigadors en els cinc grups de recerca. Des que es va iniciar el Programa de doctorat, el curs 2010-2011, s’han defensat 18 tesis doctorals, i el curs 2021-2022 ha batut el rècord de tesis defensades, amb un total de cinc. De cara al curs vinent, hi ha vuit projectes més que opten a començar el programa. Nicolau va destacar el gran avenç que s’ha fet en matèria de recerca en els últims 10 anys i ha encoratjat el personal investigador a seguir treballant en aquest sentit. Per la seva banda, Larraz va remarcar que, a dia d’avui, el 66% dels doctors per l’UdA estan codirigint tesis doctorals, i que, aviat, es concedirà el tercer ajut per a doctorands a temps complet.

D’altra banda, el concurs La meva recerca en una imatge va comptar amb la participació de 16 investigadors, en què la guanyadora va ser Bárbara Cerrato, amb Traduir(se) per (sobre)viure en la intersecció, que il·lustra la seva recerca sobre estudis de traducció i interculturalitat. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT