El BP xuta 32 vegades, el Burela només 11, però el triomf és gallec

• El porter Edu i els pals deixen sense opcions els tricolors, que pateixen novament de falta d'encert
BURELA

Cabinho intenta controlar la pilota, en un partit anterior al Poliesportiu. Foto: O. M.

El gran problema del BP Andorra sembla ser que no mata, que quan algun dels seus jugadors encara la porteria rival, xuta entre els tres pals o té l'ocasió de fer diana, sempre apareix una mà del porter -ahir va ser Edu l'encarregat- o la fusta. El ben cert és que no és la primera vegada -ni possiblement l'última- que el BP assumeix com a error propi la falta d'encert, però ahir a Burela van perdre per 7-2. Només dues dianes per als andorrans en un matx en què van rematar a porteria 32 vegades. No semblen ni moltes ni poques, però són un món si les comparem amb les 11 del Burela. I ja ho han deduït: 7 dels 11 xuts van entrar a la porteria d'Aitor. Així, El BP és 8è, en zona de play-off, però cada vegada mirant més cap avall que cap amunt, tot i que el Zamora, el 7è, sigui només a un punt, i ElPozo Ciudad de Murcia, que és 5è, sumi només dos més.

Però la realitat és negra. Negra perquè el BP pateix de falta d'encert, i és el mateix que es remati mil que dues mil vegades, perquè al final no es fan massa gols. Ahir, els dos que es van aconseguir no van ser suficients en un duel molt igualat contra el Burela en què, per cert, el tècnic Xavier De la Rosa va ser expulsat en una acció absurda: camí dels vestidors al descans, un jugador del Burela va caure a terra en rebre un cop. De la Rosa es va acostar per veure com estava el jugador i el metge gallec va anar contra l'entrenador de l'andorrà, el qual va reaccionar a l'acció desproporcionada del facultatiu just quan els àrbitres van presenciar l'acció. Els dos, expulsats, i la segona part sense entrenador uns, i sense metge els altres. Balança desigual.

Va ser el Burela qui va obrir la llauna als 5 minuts gràcies a Minut. El BP tenia la pilota però rebia la pressió constant dels locals, i així en el minut 9 una mala sortida de pilota dels andorrans va provocar que el Burela robés la pilota i que una passada creuada anés a rebotar a Carlinhos i del brasiler a dins de la porteria. El 2-0 va fer mal, però al descans el BP va marxar amb esperances gràcies a un gol de falta directa en el minut 18 d'Aranburu.

Després de la broma de l'expulsió de De la Rosa -no podrà seure a la banqueta contra l'Albacete, dissabte vinent al Poliesportiu-, la represa va tenir l'estrena golejadora de Clebinho -debutava ahir amb els locals- en el minut 23, tot i que Paulinho aguantava el marcador amb el 3-2 dos minuts després. Però Cristian va fer el 4-2 al minut 28 i Esteller el 5-2 dos minuts més tard, A partir d'aquí, el BP va jugar amb porter jugador, i el Burela va marcar dues dianes més. 7-2, i a altra cosa.