PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un centenar de persones a la missa de Sant Pere al Serrat

Vives oficia la cerimònia l’endemà de les falles i la plantada del mai

Per El Periòdic

Un moment de la missa, ahir al Serrat.
Un moment de la missa, ahir al Serrat. | ANA / M. P.

Més d’un centenar de persones es van aplegar ahir als entorns de l’església del Serrat d’Ordino per celebrar la festivitat de Sant Pere amb la tradicional missa i posterior aperitiu. Es tracta d’un esdeveniment que enguany ha pogut recuperar la normalitat després de dos anys celebrant-se amb restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus. La missa, que va tenir lloc en un envelat a tocar del santuari, va ser oficiada per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, coincidint amb la visita pastoral.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va manifestar «l’alegria» que suposa per a les autoritats i la ciutadania poder recuperar amb plena normalitat els actes tradicionals per celebrar la diada del patró de la parròquia, ja que els anys anteriors «ho hem fet d’una forma bastant restringida». A més, es va felicitar que la missa fos oficiada per Vives, que va oferir «un sermó fantàstic adreçat a tota la gent de la parròquia». «Per a nosaltres ha sigut un dia especial», va apuntar el cònsol ordinenc.

Pel que fa a la participació per part de la ciutadania, Mortés va posar en relleu que esdeveniments com aquest evidencien que «la gent té ganes de sortir», tal com també es va poder veure en la resta d’activitats organitzades pel comú amb motiu de la diada del patró del poble. En aquest sentit, cal recordar que dilluns Ordino va recuperar la costellada popular al Prat de Call i va fer rodar les falles. La festa pròpiament dita va començar a la plaça Major, on l’Esbart Valls del Nord va interpretar la coreografia del ball Fallaires d’Ordino perquè després els més petits sortissin a escena. Així, una trentena de fallaires de llum van tornar a portar la llum a l’inici de la festa, acompanyats dels grallers i els tabalers dels Castellers d’Andorra. També va haver-hi la tradicional cremada i la plantada del mai, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT